לןגן

דג סלמון עם זתים מבוקעים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 20/10/2017 | 02:22
דג סלמון עם זתים מבוקעים

תקציר המתכון: אני חולת זתים מבוקעים במיוחד עם דג אשששש

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שלב מקדים לזתים

  2. לחלוץ את הגלעין מהזיתים ,בסיר נרתיח את הזיתים עם מים עד לכיסוי ,חצי לימון חתוך לשניים,רבע כפית כורכום ,40 דקות רתיחה ולאחר מיכן סינון המים והוצאת הלימון.

  3. את הדג להשרות במלח ולימון לחצי שעה ואז לשטוף היטב

  4. להכנת הרוטב

  5. בסיר שטוח נחמם את השמן עד לרתיחה עם השום,נוסיף את הפפריקה,הכורכום והפלפלים היבשים לטיגון קצר

  6. נוסיף את הזיתים והגזר והפלפלים הטריים ,כוס מים רותחים מהולים עם האבקת מרק עוף פרווה  וחצי מכמות הכוסברה ,נבשל כ 15 דקות תוך כדי נענוע של הסיר,לאחר מיכן נוסיף את הדג ,נרטיב בעזרת כף את הדג עם הרוטב נוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה ואת הפלפל השחור הגרוס ,נבשל לעוד כ 15 דקות ,נסיר את המכסה ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה תוך כדי הרטבת הדג עם הרוטב .

  7. אין צורך להוסיף מלח מאחר והזיתים מלוחים.

  8. המתכון מתאים לכל סוגי הדגים