2 כפות אריסה אדומה חצי כפית פפריקה אדומה , חצי כפית מלח, כפית כורכום רבע כוס שמן
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
1
מכניסים את פרוסות הדג, הכוסברה, שום, גרידת לימון ומלח למעבד מזון וטוחנים עד למרקם של עיסה אחידה..
2
להפשיר את הפולים לשטוף אותם במים קרים ולשים בצד . מתחילים להכין את הרוטב - חותכים את העגבניות ל"שמונה" , את הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון קוצצים. את שיני השום והפלפל האדום היבש משאירים שלמים - מטגנים הכל בסיר עם 2 כפות שמן בערך 5 דקות. להוסיף לסיר את הפולים יחד עם כל הירקות. לאחר כ-2 דקות לתבל את הרוטב - רבע כוס שמן, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כפות אריסה, חצי כפית מלח ולערבב הכל. בשלב הזה להוסיף 1.5 כוסות מים רותחים לסיר - רק עד שמכסה את הירקות, לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם..
3
כשהרוטב מבעבע לקחת את העיסה של הדגים ולהכין מהם קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן - הן יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר, ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות - לא לגעת עם כף כי הן יתפרקו. לתת כ-15-20 דקות בישול , ולכבות את האש..
4
להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת :) בתאבון :)..
1
מכניסים את פרוסות הדג, הכוסברה, שום, גרידת לימון ומלח למעבד מזון וטוחנים עד למרקם של עיסה אחידה..
2
להפשיר את הפולים לשטוף אותם במים קרים ולשים בצד . מתחילים להכין את הרוטב - חותכים את העגבניות ל"שמונה" , את הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון קוצצים. את שיני השום והפלפל האדום היבש משאירים שלמים - מטגנים הכל בסיר עם 2 כפות שמן בערך 5 דקות. להוסיף לסיר את הפולים יחד עם כל הירקות. לאחר כ-2 דקות לתבל את הרוטב - רבע כוס שמן, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כפות אריסה, חצי כפית מלח ולערבב הכל. בשלב הזה להוסיף 1.5 כוסות מים רותחים לסיר - רק עד שמכסה את הירקות, לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם..
3
כשהרוטב מבעבע לקחת את העיסה של הדגים ולהכין מהם קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן - הן יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר, ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות - לא לגעת עם כף כי הן יתפרקו. לתת כ-15-20 דקות בישול , ולכבות את האש..
4
להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת :) בתאבון :)..