לןגן

קציצות דגים עם פולים ירוקים !

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 27/04/2017 | 22:38
קציצות דגים עם פולים ירוקים !

תקציר המתכון: מנה אליפות מהמטבח המרוקאי שלא תרצו לוותר עליה ! 🐟🐟

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

ירקות לרוטב

לתערובת הקציצות

תיבול הרוטב

אופן הכנה

  1. מכניסים את פרוסות הדג, הכוסברה, שום, גרידת לימון ומלח למעבד מזון וטוחנים עד למרקם של עיסה אחידה.

  2. להפשיר את הפולים לשטוף אותם במים קרים ולשים בצד . מתחילים להכין את הרוטב - חותכים את העגבניות ל"שמונה" , את הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון קוצצים. את שיני השום והפלפל האדום היבש משאירים שלמים - מטגנים הכל בסיר עם 2 כפות שמן בערך 5 דקות. להוסיף לסיר את הפולים יחד עם כל הירקות. לאחר כ-2 דקות לתבל את הרוטב - רבע כוס שמן, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כפות אריסה, חצי כפית מלח ולערבב הכל. בשלב הזה להוסיף 1.5 כוסות מים רותחים לסיר - רק עד שמכסה את הירקות, לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם.

  3. כשהרוטב מבעבע לקחת את העיסה של הדגים ולהכין מהם קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן - הן יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר, ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות - לא לגעת עם כף כי הן יתפרקו. לתת כ-15-20 דקות בישול , ולכבות את האש.

  4. להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת :) בתאבון :).