קילו בשר טחון בשר בקר טחון + קצת בשר טלה טחון ( מעשיר את טעם הקציצה )
אחד קצוץ דק דק בצל
שתי חופנים קצוצים פטרוזיליה
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל שחור
אחת ביצה
לעגבניות שמעל
חמש שש עגבניות
4 שינים קצוץ דק שום
חופן נדיבה קצוצה פטרוזיליה
שש כפות אפשר פחות שמן זית
אחד לא חייב פלפל חריף
לקצף הטחינה
כוס טחינה גולמית
בערך כוס מים כמה שצריך
לפי הטעם מיץ לימון
שלוש שיניים שום
כמה שרוצים מותן צבע פטרוזיליה
אופן ההכנה
1
להכניס לקערה את כל מרכיבי הקציצות לערבב עד שמתקבל עיסה אחידה ליצור קציצות בנוניות ולהניח על נייר אפיה . למרוח שמן זית על הקציצות ולאפות בתנור על 200 מעלות עד שמשחים ... לדעתי כדאי לטעום בשביל לראות עם זה מספיק מוכן.
2
לעגבניות :
לקצוץ את העגבניות לקוביות וואת השינוי שום לערבב עם כל התבלינים והשמן רצוי להוסיף מעט מיץ לימון .
לאפות בתנור למשך רבע שעה ( לקראת סוף האפיה של הקציצות ).
1
להכניס לקערה את כל מרכיבי הקציצות לערבב עד שמתקבל עיסה אחידה ליצור קציצות בנוניות ולהניח על נייר אפיה . למרוח שמן זית על הקציצות ולאפות בתנור על 200 מעלות עד שמשחים ... לדעתי כדאי לטעום בשביל לראות עם זה מספיק מוכן.
2
לעגבניות :
לקצוץ את העגבניות לקוביות וואת השינוי שום לערבב עם כל התבלינים והשמן רצוי להוסיף מעט מיץ לימון .
לאפות בתנור למשך רבע שעה ( לקראת סוף האפיה של הקציצות ).