אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,363
צפיות

תבשיל משגע של קציצות והפתעות

המתכון של
תבשיל משגע של קציצות והפתעות

תבשיל משגע של קציצות עם אפונה, תפוחי אדמה והפתעות 😍😍

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • להכנת הרוטב
  • 2.5 כוסות אפונה מופשרת
  • סלסלה פטריות שמפיניון טריות
  • 10 שיניי שום שלמות
  • 5 תפוחי אדמה,חתוכים לרבעים
  • חצי פלפל אדום ,חתוך לרצועות דקות
  • 3 גבעולי סלרי
  • חצי בצל לבן,חתוך לרצועות דקות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית אבקת מרק עוף
  • קורט אגוז מוסקט
  • חצי כפית כורכום
  • 6 כפות שמן
  • מים רותחים - עד לכיסוי הירקות
  • לתערובת הקציצות
  • 700 גרם בשר טחון
  • 1 בצל לבן
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 5 שיניי שום
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • חצי כפית כמון
אופן ההכנה
  • 1

    להכנת הקציצות - לקצץ את הפטרוזיליה, לכתוש את שיניי השום ואת הבצל הלבן לחתוך לקוביות קטנות. לערבב היטב את כל מרכיבי התערובת ולהניח בצד כ-10 דקות..


  • 2

    להכנת הרוטב - לטגן את רצועות הבצל ואת השום הכתוש במעט שמן עד לשקיפות, לחצות את הפטריות ולהוסיף לסיר ולערבב. להוסיף 2 כוסות מים רותחים ואת רבעי התפוחי אדמה ולהניח להתבשל כ-7 דקות עד שהתפוח אדמה מתרכך. לתבל ולערבב בעדינות. לאחר שהרוטב מבעבע להוסיף את הקציצות ולהנמיך את האש, לערבב בעדינות את הסיר. לאחר 5 דקות להוסיף את הסלרי והאפונה, לכסות את הסיר ולבשל כ-5-6 דקות ולהוסיף את הרצועות פלפל אדום. לערבב ולבשל כעוד 4 דקות ולהגיש חם..


1

להכנת הקציצות - לקצץ את הפטרוזיליה, לכתוש את שיניי השום ואת הבצל הלבן לחתוך לקוביות קטנות. לערבב היטב את כל מרכיבי התערובת ולהניח בצד כ-10 דקות..


2

להכנת הרוטב - לטגן את רצועות הבצל ואת השום הכתוש במעט שמן עד לשקיפות, לחצות את הפטריות ולהוסיף לסיר ולערבב. להוסיף 2 כוסות מים רותחים ואת רבעי התפוחי אדמה ולהניח להתבשל כ-7 דקות עד שהתפוח אדמה מתרכך. לתבל ולערבב בעדינות. לאחר שהרוטב מבעבע להוסיף את הקציצות ולהנמיך את האש, לערבב בעדינות את הסיר. לאחר 5 דקות להוסיף את הסלרי והאפונה, לכסות את הסיר ולבשל כ-5-6 דקות ולהוסיף את הרצועות פלפל אדום. לערבב ולבשל כעוד 4 דקות ולהגיש חם..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים