ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
למילוי
-
גבינה בולגרית / פטה / צפתית
-
גבינה צהובה (פרוסה או מגוררת)
-
מעט גבינה לבנה 5% למריחה דקה
-
-
זיתים חתוכים / תירס משימורים מסונן / פטריות מוקפצות חתוכות / טונה
-
אפשר גם פרווה - פירה עם בצל מטוגן
-
אופן ההכנה
-
1
לחמם תנור 250 מעלות רגיל.
-
2
לערבב את מרכיבי הבלילה היטב ולטבול 4 דפי אורז בבלילה 2 שניות כל אחד.
-
3
להניח את העלה הראשון על נייר אפייה בתבנית.
-
4
את העלה השני להניח כשחצי על הראשון וחצי על נייר האפייה.
-
5
כך לעשות עם כל 4 העלים..
-
6
למרוח מעט גבינה לבנה ולהניח עליה בפס דק לרוחב המאפה את כל המילויים שבחרנו, רק על חלקן התחתון של העלים..
-
7
לאחוז בחלקו התחתון של העלה הראשון ולהניח מעל המאפה, ''לסגור'' אותו ולהדק..
-
8
כך לעשות עם שאר העלים ואז לגלגל את המאפה שייווצר גליל מאורך..
-
9
להפריד את המאפה מנייר האפייה (הוא דביק וזה תקין) ולהניח בתבנית בצורת חצי עיגול.
-
10
לפזר שומשום (אין צורך למרוח ביצה טרופה) ולאפות 15 דקות או עד שמזהיב..
-
11
להגיש עם ביצה קשה ורסק .
1
לחמם תנור 250 מעלות רגיל.
2
לערבב את מרכיבי הבלילה היטב ולטבול 4 דפי אורז בבלילה 2 שניות כל אחד.
3
להניח את העלה הראשון על נייר אפייה בתבנית.
4
את העלה השני להניח כשחצי על הראשון וחצי על נייר האפייה.
5
כך לעשות עם כל 4 העלים..
6
למרוח מעט גבינה לבנה ולהניח עליה בפס דק לרוחב המאפה את כל המילויים שבחרנו, רק על חלקן התחתון של העלים..
7
לאחוז בחלקו התחתון של העלה הראשון ולהניח מעל המאפה, ''לסגור'' אותו ולהדק..
8
כך לעשות עם שאר העלים ואז לגלגל את המאפה שייווצר גליל מאורך..
9
להפריד את המאפה מנייר האפייה (הוא דביק וזה תקין) ולהניח בתבנית בצורת חצי עיגול.
10
לפזר שומשום (אין צורך למרוח ביצה טרופה) ולאפות 15 דקות או עד שמזהיב..
11
להגיש עם ביצה קשה ורסק .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים