הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת שמרים שוקולד ללא גלוטן, מושלמת, נהדרת, כמו בקונדיטוריות.
הכנת הבצק ... .
מנפים את הקמח..
יוצקים את החלב לקערת המיקסר עם וו לישה, מפוררים את השמרים ושמים כרבע כוס מכמות הסוכר, מניחים על השיש לכמה דקות עד שרואים תסיסה קלה של השמרים..
מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, ביצים, את יתרת הסוכר, תמצית וניל, מלח, לשים על מהירות נמוכה 4 דקות.
לאחר 4 דקות של לישה במהירות נמוכה, מוסיפים את החמאה הרכה, מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות עד לקבלת בצק אחיד..
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, מעבירים למקרר ל-4 שעות או ללילה..
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 35x25, עובי כחצי ס"מ, מורחים על כל מלבן את מלית השוקולד, מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לרולדה, כאשר מתחילים לגלגל מהדופן הרחבה ובסיום הגלגול מסדרים את הרולדה כאשר הסגירה פונה כלפי מעלה, מכניסים למקרר לקירור של שעה..
בעזרת סכין חדה חוצים את הרולדה באמצע לשתי רצועות, מניחים אותן כשהחלק עם המלית כלפי מעלה בצורת X ומגלגלים לבורג, מעבירים בזהירות לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה..
ככה ממשיכים עם כל חלקי הבצק, כאמור מתקבלות 3 עוגות..
את התבניות מכסים במגבת לחה ונותנים לעוגות לתפוח כשעה או יותר עד הכפלת הנפח..
מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות, מברישים את העוגות בביצה טרופה עם מעט חלב או מים, מכניסים למרכז התנור החם, אופים 35-40 דקות או עד לקבלת גוון זהוב..
שימו לב!!! חשוב מאוד לא לפתוח את התנור בזמן האפייה..
מיד אחרי הכנסת העוגות לתנור מכינים את סירופ הסוכר ... בסיר קטן שמים את הסוכר, מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את תמצית וניל מערבבים היטב, מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר, חשוב שהסירופ יתקרר לפני סיום אפיית העוגות, על פי הכלל הידוע עוגה חמה, סירופ קר..
מוציאים את העוגות מהתנור, יוצקים מעל את הסירופ הקר, מחכים שהעוגות תתקרר מעט ויאללה חגיגה.
טיפים ....
אפשר להקפיא את העוגות..
אפשר לחוש את הבצק בעזרת הידיים..
אפשר לעשות את העוגות עם קמח לבן רגיל לאנשים שלא רגישים לגלוטן..
זה חברים וחברות תיהנו..
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.