אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים עוגות שמרים

410
צפיות

עוגת שמרים משני צבעים🔥

המתכון של
עוגת שמרים משני צבעים🔥

בא לכם להרשים את האורחים? לכו על זה! עוגת שמרים משני צבעים טעימה ומרשימה ❤

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • קילו קמח כוסמין לבן (ניתן מקמח לבן אותה כמות מים)
  • כף שמרים יבשים
  • אבקת אפייה 1
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים L
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות מים
  • 4 כפות קקאו (לא גדושות)
  • 4-5 כפות מים (לא נוזלי מידי)
  • כוס קקאו
  • כוס סוכר
  • 3 כפות פודינג וניל
  • מים
  • *תוצאת השוקולד סמיכה ולא נוזלית*
  • לפני אפייה: ביצה+ מהולה במים וסקופ (הפקק) תמצית וניל
  • לאחר האפייה: 3 כפות סוכר, כפית תמצית וניל ומים רותחים.
  • בתום האפייה להוציא את העוגה למרוח את הרוטב סוכר וישר לכסות את העוגה למשך 10 דקות חובה עם מגבת.
  • חשוב!!: שימוש בכוסות 240 מ"ל זכוכית שקופה, לא חד"פ לשתייה קרה.
  • לבצק קקאו:
  • למילוי שוקולד:
  • לבצק:
אופן ההכנה
  • 1

    תחילה נכניס את כל מרכיבי הבצק לקערת המיקסר, נעבד את הבצק לפחות 8 ד'ק על מנת לפתח רשת גלוטן יציבה. כעבור זמן העיבוד אני מחלקת את הבצק לשני חלקים, חלק ראשון לבן והחלק השני אנחנו "נצבע" אותו בקקאו. .


  • 2

    מכניסה את אחד החלקים למיקסר, מוסיפה את הקקאו והמים ונותנת למיקסר לעשות את העבודה עד שהבצק הופך להיות חום כהה. שימו לב, זה יכול לקחת זמן לכן תאזרו בסבלנות ותפעילו את המיקסר על מצב קל-בינוני ולא חזק עד כדי כך שהמיקסר יזוז ויהרס. .


  • 3

    לאחר מכן, בכל קערה אני מניחה את הבצק הלבן ואת הבצק החום בהפרדה ונותנת להם לתפוח עד הכפלת הנפח. כעבור זמן התפחה אני מחלקת כל בצק ל3 כדורים מניחה אותם במסודר, שיהיו בסה"כ 6 כדורים. .


  • 4

    ניתן לקמח מעט לפני או מעט לשמן, אני תמיד מעדיפה לשמן מעט את שולחן העבודה. תחילה אני מרדדת את הכדור הלבן מורחת את השוקולד שהכנו ממועד מראש, ומעליו מניחה את שכבת הבצק החום. בצד השני אני מרדדת את הבצק החום בצורה שווה לבצק הלבן ורק אז מניחה אותו על השוקולד, לאחר שהנחנו אני מתחילה ליצור את הצורה..


  • 5

    אני מתחילה כלפי מטה לחתוך פסים לאורך, זאת אומרת אני עושה הפרדה. עושה רק למטה את הפסים ולא מתחילה מלמעלה ואז יצא לי הכל פסים זאת לא הכוונה. ניתן לראות בתמונות שהעלתי כאן איך חתכתי, זה יהיה יותר מובן. לאחר החיתוך אני מסובבת כל פס שחתכתי אני מסובבת, ושוב מורחת מהמילוי. .


  • 6

    לאחר שמרחנו בשוקולד מלמעלה מהחלק השלם והחלק שלא חתכנו לגלגל כמו רולדה כלפי מטה, לגלגל עד הסוף עד שהדוגמא שעשינו נאחזת ברולדה ונוצרה לנו דוגמא יפה. .


  • 7

    להעביר להתפחה עד הכפלת הנפח, לחמם תנור על 180° למרוח ביצה ולהכניס את העוגות עד שהן משחימות ויפות. אני הכנסתי את שלושת העוגות שיצאו לי ביחד בתבנית של התנור, במקום להכניס כל אחת בנפרד. .


  • 8

    לאחר הוצאת העוגות למרוח ברוטב סוכר שהכנו, ולכסות למספר ד'ק. .


1

תחילה נכניס את כל מרכיבי הבצק לקערת המיקסר, נעבד את הבצק לפחות 8 ד'ק על מנת לפתח רשת גלוטן יציבה. כעבור זמן העיבוד אני מחלקת את הבצק לשני חלקים, חלק ראשון לבן והחלק השני אנחנו "נצבע" אותו בקקאו. .


2

מכניסה את אחד החלקים למיקסר, מוסיפה את הקקאו והמים ונותנת למיקסר לעשות את העבודה עד שהבצק הופך להיות חום כהה. שימו לב, זה יכול לקחת זמן לכן תאזרו בסבלנות ותפעילו את המיקסר על מצב קל-בינוני ולא חזק עד כדי כך שהמיקסר יזוז ויהרס. .


3

לאחר מכן, בכל קערה אני מניחה את הבצק הלבן ואת הבצק החום בהפרדה ונותנת להם לתפוח עד הכפלת הנפח. כעבור זמן התפחה אני מחלקת כל בצק ל3 כדורים מניחה אותם במסודר, שיהיו בסה"כ 6 כדורים. .


4

ניתן לקמח מעט לפני או מעט לשמן, אני תמיד מעדיפה לשמן מעט את שולחן העבודה. תחילה אני מרדדת את הכדור הלבן מורחת את השוקולד שהכנו ממועד מראש, ומעליו מניחה את שכבת הבצק החום. בצד השני אני מרדדת את הבצק החום בצורה שווה לבצק הלבן ורק אז מניחה אותו על השוקולד, לאחר שהנחנו אני מתחילה ליצור את הצורה..


5

אני מתחילה כלפי מטה לחתוך פסים לאורך, זאת אומרת אני עושה הפרדה. עושה רק למטה את הפסים ולא מתחילה מלמעלה ואז יצא לי הכל פסים זאת לא הכוונה. ניתן לראות בתמונות שהעלתי כאן איך חתכתי, זה יהיה יותר מובן. לאחר החיתוך אני מסובבת כל פס שחתכתי אני מסובבת, ושוב מורחת מהמילוי. .


6

לאחר שמרחנו בשוקולד מלמעלה מהחלק השלם והחלק שלא חתכנו לגלגל כמו רולדה כלפי מטה, לגלגל עד הסוף עד שהדוגמא שעשינו נאחזת ברולדה ונוצרה לנו דוגמא יפה. .


7

להעביר להתפחה עד הכפלת הנפח, לחמם תנור על 180° למרוח ביצה ולהכניס את העוגות עד שהן משחימות ויפות. אני הכנסתי את שלושת העוגות שיצאו לי ביחד בתבנית של התנור, במקום להכניס כל אחת בנפרד. .


8

לאחר הוצאת העוגות למרוח ברוטב סוכר שהכנו, ולכסות למספר ד'ק. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים