הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת שמרים ושטרויזל טעימה בטרוף😍 את הרעיון לשטרויזל לקחתי ממלי מאירוב האלופה❤
בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב ונוסיף את התמצית וניל,הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-6 דקות עד שנוצר בצק גמיש..
נעביר לקערה להתפחה של חצי שעה -40 דקות..
נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות..
מרדדים כל כדור למלבן דק,מורחים את המילוי ומפזרים אגוזי מלך ונגלגל לרולדה..
נחצה את הרולדה לשניים ואז נלפף אותם יחד לבורג..
נעביר לתבנית אינגליש משומנת ונניח להתפחה נוספת של כ-חצי שעה..
נבריש את העוגה בעדינות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר ונפורר מעל את השטרויזל שהכנו..
נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות(אפשר ורצוי בטורבו) עד שמזהיב, בערך חצי שעה..
לאחר האפיה נבריש מעל את הסירופ שהכנו..
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.