אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

91
צפיות

עוגת שוקולד בחושה עם פטנט של השף תום פרנץ

המתכון של
עוגת שוקולד בחושה עם פטנט של השף תום פרנץ

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • 300 גרם סוכר (כוס וחצי)
  • כוס שמן נייטרלי (240 מ”ל)
  • כפית גדושה תמצית וניל איכותית
  • כוס וחצי חלב (360 מ”ל)
  • 3 כפות גדושות קקאו איכותי
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • שקיק אבקת אפייה (10 גרם)
  • הקאסטרד להרטבת העוגה
  • כוס ששמרנו בצד מהבלילה + כוס חלב
  • לגנאש מבריק
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
  • 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת הבלילה:.


  • 2

    בקערה גדולה מקציפים ביצים וסוכר כ־5 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.


  • 3

    מוסיפים חלב, שמן, וניל וקקאו וממשיכים לטרוף בערבול נמוך עד לבלילה אחידה.


  • 4

    מפרישים כוס אחת מהבלילה לשלב ההרטבה בהמשך. זה הטיפ הסודי!!!.


  • 5

    לבלילה שבקערה מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.


  • 6

    משמנים תבנית 20X30 ויוצקים פנימה את הבלילה.


  • 7

    אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 35–40 דקות עד שהעוגה מוכנה לבדיקת קיסם.


  • 8

    הכנת הרוטב:.


  • 9

    בזמן שהעוגה נאפית מבשלים בסיר קטן את כוס הבלילה שהופרשה עם כוס חלב או נוזלים אחרים.


  • 10

    מביאים לסף רתיחה עדינה (1–2 דקות) תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מעט.


  • 11

    מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.


  • 12

    סיום והגשה:.


  • 13

    לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור ומצטננת כמה דקות, מחוררים אותה בעזרת קיסם.


  • 14

    יוצקים מעליה את הרוטב שבישלנו באופן אחיד עד שהוא נספג לתוך העוגה פנימה.


  • 15

    מכינים גנאש: מחממים שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד ומערבבים לקרם חלק ומבריק. יוצקים מעל לעוגה ומקררים.


1

הכנת הבלילה:.


2

בקערה גדולה מקציפים ביצים וסוכר כ־5 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.


3

מוסיפים חלב, שמן, וניל וקקאו וממשיכים לטרוף בערבול נמוך עד לבלילה אחידה.


4

מפרישים כוס אחת מהבלילה לשלב ההרטבה בהמשך. זה הטיפ הסודי!!!.


5

לבלילה שבקערה מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.


6

משמנים תבנית 20X30 ויוצקים פנימה את הבלילה.


7

אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 35–40 דקות עד שהעוגה מוכנה לבדיקת קיסם.


8

הכנת הרוטב:.


9

בזמן שהעוגה נאפית מבשלים בסיר קטן את כוס הבלילה שהופרשה עם כוס חלב או נוזלים אחרים.


10

מביאים לסף רתיחה עדינה (1–2 דקות) תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מעט.


11

מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.


12

סיום והגשה:.


13

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור ומצטננת כמה דקות, מחוררים אותה בעזרת קיסם.


14

יוצקים מעליה את הרוטב שבישלנו באופן אחיד עד שהוא נספג לתוך העוגה פנימה.


15

מכינים גנאש: מחממים שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד ומערבבים לקרם חלק ומבריק. יוצקים מעל לעוגה ומקררים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים