לןגן

עוגת שוקולד בחושה עם פטנט של השף תום פרנץ

מאת: מירי גולני, פורסם: 14/10/2025 | 10:10
עוגת שוקולד בחושה עם פטנט של השף תום פרנץ

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

הקאסטרד להרטבת העוגה

לגנאש מבריק

אופן הכנה

  1. הכנת הבלילה:

  2. בקערה גדולה מקציפים ביצים וסוכר כ־5 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה

  3. מוסיפים חלב, שמן, וניל וקקאו וממשיכים לטרוף בערבול נמוך עד לבלילה אחידה

  4. מפרישים כוס אחת מהבלילה לשלב ההרטבה בהמשך. זה הטיפ הסודי!!!

  5. לבלילה שבקערה מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים בעדינות עד לאיחוד

  6. משמנים תבנית 20X30 ויוצקים פנימה את הבלילה

  7. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 35–40 דקות עד שהעוגה מוכנה לבדיקת קיסם

  8. הכנת הרוטב:

  9. בזמן שהעוגה נאפית מבשלים בסיר קטן את כוס הבלילה שהופרשה עם כוס חלב או נוזלים אחרים

  10. מביאים לסף רתיחה עדינה (1–2 דקות) תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מעט

  11. מסירים מהאש ומצננים כמה דקות

  12. סיום והגשה:

  13. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור ומצטננת כמה דקות, מחוררים אותה בעזרת קיסם

  14. יוצקים מעליה את הרוטב שבישלנו באופן אחיד עד שהוא נספג לתוך העוגה פנימה

  15. מכינים גנאש: מחממים שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד ומערבבים לקרם חלק ומבריק. יוצקים מעל לעוגה ומקררים