אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

487
צפיות

עוגת שוקולד לפסח

המתכון של
עוגת שוקולד לפסח

עוגה רכה ועסיסית (מתכון של מלי מאירוב)

  • קטגוריהפסח
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 1 שקית אבקת אפיה כשרה לפסח
  • 1 כוס קמח תופח לפסח
  • 1 כוס שוקולית
  • המצרכים לגאנש
  • 1 קופסת שמנת מתוקה
  • 2 חבילות שוקולד מריר
אופן ההכנה
  • 1

    נקציף בקערה 5 חלבונים (לבן) עם כוס סוכר.


  • 2

    בקערה נפרדת לערבב את יתר המצרכים.


  • 3

    מעבירים את החלבונים לקערה החלמונים ולקפל בעדינות.


  • 4

    מחממים תנור ל-170 מעלות .


  • 5

    משמנים קלות תבנית אפיה ושופכים את התערובות.


  • 6

    דופקים את התבנית על השיש 3 פעמים וממתינים 10 דקות (בינתיים התנור מתחמם).


  • 7

    אופים כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.


  • 8

    מקררים את העוגה.


  • 9

    מכינים גאנש:.


  • 10

    מחממים 1 שמנת מתוקה עם 2 חבילות שוקולד מריר, מקררים 2-3 דקות במקרר.


  • 11

    מחוררים קלות את העוגה (לא עד למטה) ושופכים את הגאנש.


  • 12

    מקררים והתאבון.


1

נקציף בקערה 5 חלבונים (לבן) עם כוס סוכר.


2

בקערה נפרדת לערבב את יתר המצרכים.


3

מעבירים את החלבונים לקערה החלמונים ולקפל בעדינות.


4

מחממים תנור ל-170 מעלות .


5

משמנים קלות תבנית אפיה ושופכים את התערובות.


6

דופקים את התבנית על השיש 3 פעמים וממתינים 10 דקות (בינתיים התנור מתחמם).


7

אופים כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.


8

מקררים את העוגה.


9

מכינים גאנש:.


10

מחממים 1 שמנת מתוקה עם 2 חבילות שוקולד מריר, מקררים 2-3 דקות במקרר.


11

מחוררים קלות את העוגה (לא עד למטה) ושופכים את הגאנש.


12

מקררים והתאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים