תקציר המתכון: עוגה רכה ועסיסית (מתכון של מלי מאירוב)
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
נקציף בקערה 5 חלבונים (לבן) עם כוס סוכר
בקערה נפרדת לערבב את יתר המצרכים
מעבירים את החלבונים לקערה החלמונים ולקפל בעדינות
מחממים תנור ל-170 מעלות
משמנים קלות תבנית אפיה ושופכים את התערובות
דופקים את התבנית על השיש 3 פעמים וממתינים 10 דקות (בינתיים התנור מתחמם)
אופים כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש
מקררים את העוגה
מכינים גאנש:
מחממים 1 שמנת מתוקה עם 2 חבילות שוקולד מריר, מקררים 2-3 דקות במקרר
מחוררים קלות את העוגה (לא עד למטה) ושופכים את הגאנש
מקררים והתאבון