אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

1,216
צפיות

עוגת שוקולד פרחונית

המתכון של
עוגת שוקולד פרחונית

רוצים להכין עוגה בציפוי ג'ל שמנת מרענן בטכניקה ייחודית בלי להיות מקצוען? טריק קטן שיהפוך כל עוגת שוקולד ל"WOW"

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • ג'לי שקוף
  • 750 מ"ל רותחים
  • 250 מ"ל קרים
  • 4 כפות ג'לטין מקצועי של מלכת הג'לי
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 12 טיפות תמצית טעם של מלכת הג'לי
  • 1/2 כפית מלח לימון
  • 1 מיכל שמנת צמחית (250 מ"ל)
  • עוגת שוקולד
  • 4 ביצים שלמות
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • חצי כוס קקאו
  • ציפוי העוגה
  • מיכל שמנת צמחית
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 10 טיפות תמצית בטעם וניל צרפתי של מלכת הג'לי
אופן ההכנה
  • 1

    הג'לי השקוף: במים הקרים ממיסים את הג'לטין ומניחים בצד למשך כ – 5 דקות עד שהנוזלים נספגים..


  • 2

    במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הטעם תוך כדי ערבוב..


  • 3

    מאחדים את שתי המסות..


  • 4

    מוסיפים את השמנת..


  • 5

    לעוגה: מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר כ – 8 דקות..


  • 6

    מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה..


  • 7

    מערבבים ערבוב קליל עד למסה אחידה..


  • 8

    מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות..


  • 9

    מקפיאים את העוגה כ – 5 – 4 שעות. ניתן לחצות אותה במרכז ולמלא אותה במיכל שמנת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר ותמצית טעם ולהקפיא ל4-5 שעות.


  • 10

    הרכבת העוגה: בכלי גדול יותר מקוטר עוגת השוקולד יוצקים את הג'ל עם השמנת בגובה של 1.5 ס"מ. .


  • 11

    מכנסים את השמנת והג'לי בתבנית הגדולה למקרר וממתינים..


  • 12

    מניחים את העוגה הקפואה על הג'ל שהתקשה ויוצקים מסביב את שארית הג'לי עם השמנת..


  • 13

    מכניסים למקרר ל – 6 – 5 שעות..


  • 14

    מחלצים את העוגה מהכלי על ידי טבילה במים רותחים..


  • 15

    מכניסים את העוגה המחולצת למקרר לשעה נוספת..


  • 16

    לוקחים דף טרנספר [מאורז] של מלכת הג'לי שמודפסות עליו דמויות (עם דוגמא לבחירתכם: לבבות, פרחים, פרפרים ועוד), גוזרים את הדמיויות ומניחים בעדינות על העוגה..


  • 17

    כעבור דקה מקלפים את דפי האורז..


1

הג'לי השקוף: במים הקרים ממיסים את הג'לטין ומניחים בצד למשך כ – 5 דקות עד שהנוזלים נספגים..


2

במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הטעם תוך כדי ערבוב..


3

מאחדים את שתי המסות..


4

מוסיפים את השמנת..


5

לעוגה: מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר כ – 8 דקות..


6

מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה..


7

מערבבים ערבוב קליל עד למסה אחידה..


8

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות..


9

מקפיאים את העוגה כ – 5 – 4 שעות. ניתן לחצות אותה במרכז ולמלא אותה במיכל שמנת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר ותמצית טעם ולהקפיא ל4-5 שעות.


10

הרכבת העוגה: בכלי גדול יותר מקוטר עוגת השוקולד יוצקים את הג'ל עם השמנת בגובה של 1.5 ס"מ. .


11

מכנסים את השמנת והג'לי בתבנית הגדולה למקרר וממתינים..


12

מניחים את העוגה הקפואה על הג'ל שהתקשה ויוצקים מסביב את שארית הג'לי עם השמנת..


13

מכניסים למקרר ל – 6 – 5 שעות..


14

מחלצים את העוגה מהכלי על ידי טבילה במים רותחים..


15

מכניסים את העוגה המחולצת למקרר לשעה נוספת..


16

לוקחים דף טרנספר [מאורז] של מלכת הג'לי שמודפסות עליו דמויות (עם דוגמא לבחירתכם: לבבות, פרחים, פרפרים ועוד), גוזרים את הדמיויות ומניחים בעדינות על העוגה..


17

כעבור דקה מקלפים את דפי האורז..


לחצו לייק לדף של מלכת הג'לי

הצטרפו לקבוצה סודות האירוח לעצלנים לעוד מתכונים קלילים שיהפכו כל אירוע לחגיגה של טעמים

לסרטון מלא על אופן הכנת העוגה  כנסו לגוד'יז

לרכישת דפי טרנספר נשיקה בהזמנה - דפי טרנספר לנשיקות, שוקולדים ועוד

ללוח הסדנאות המעודכן של מלכת הג'לי 

לרשימת החנויות בהן ניתן לרכוש את חומרי הגלם של מלכת הג'לי

 

אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים