לןגן

עוגת שוקולד פרחונית

מאת: מלכת הג'לי , פורסם: 13/04/2017 | 17:20
עוגת שוקולד פרחונית

תקציר המתכון: רוצים להכין עוגה בציפוי ג'ל שמנת מרענן בטכניקה ייחודית בלי להיות מקצוען? טריק קטן שיהפוך כל עוגת שוקולד ל"WOW"

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

ג'לי שקוף

עוגת שוקולד

ציפוי העוגה

אופן הכנה

  1. הג'לי השקוף: במים הקרים ממיסים את הג'לטין ומניחים בצד למשך כ – 5 דקות עד שהנוזלים נספגים.

  2. במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הטעם תוך כדי ערבוב.

  3. מאחדים את שתי המסות.

  4. מוסיפים את השמנת.

  5. לעוגה: מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר כ – 8 דקות.

  6. מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה.

  7. מערבבים ערבוב קליל עד למסה אחידה.

  8. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.

  9. מקפיאים את העוגה כ – 5 – 4 שעות. ניתן לחצות אותה במרכז ולמלא אותה במיכל שמנת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר ותמצית טעם ולהקפיא ל4-5 שעות

  10. הרכבת העוגה: בכלי גדול יותר מקוטר עוגת השוקולד יוצקים את הג'ל עם השמנת בגובה של 1.5 ס"מ.

  11. מכנסים את השמנת והג'לי בתבנית הגדולה למקרר וממתינים.

  12. מניחים את העוגה הקפואה על הג'ל שהתקשה ויוצקים מסביב את שארית הג'לי עם השמנת.

  13. מכניסים למקרר ל – 6 – 5 שעות.

  14. מחלצים את העוגה מהכלי על ידי טבילה במים רותחים.

  15. מכניסים את העוגה המחולצת למקרר לשעה נוספת.

  16. לוקחים דף טרנספר [מאורז] של מלכת הג'לי שמודפסות עליו דמויות (עם דוגמא לבחירתכם: לבבות, פרחים, פרפרים ועוד), גוזרים את הדמיויות ומניחים בעדינות על העוגה.

  17. כעבור דקה מקלפים את דפי האורז.