הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהלזניה זו היא הראשונה שלמדתי להכין ומאז היא מנת הדגל שלי, בכל ארוחת שבועות היא מככבת וגם בסתם ארוחה חלבית תמיד מבקשים שאביא אותה, היא מושקעת מאוד, ומושחתת בעליל
רוטב בשמל גירוד גבינות והרכבת המנה.
מכינים רוטב עגבניות- במחבת עמוקה/ סיר מחממים שמן זית, מוסיפים את השום המעוך, הפטריות, העגבניות ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם מבשלים כמה דקות הכל יחד, עד לבעבוע קל ומסירים מהאש רוטב בשמל- בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ובוחשים למחית חלקה, מוסיפים את החלב לאט לאט תוך כדי בחישה ומביאים לרתיחה איטית, מוסיפים את אגוז המוסקט עד שנוצר רוטב דומה לשמנת הרכבת הלזניה: בתבנית משומנת שמים שכבה דקה של רוטב בשמל, שכבה עלי לזניה, רוטב עגבניות, שוב רוטב בשמל ואז גבינה מגוררת, חוזרים על כך עד שרוטב העגבניות מסתיים, דואגים שיישאר קצת בשמל ומהגבינה המגוררת ואז מסיימים בשכבת עלי לזניה כשעליה שמים בשמל וגבינה אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ 10 - 15 דקות, אפשר קצת יותר כשרואים כשהשכבה העליונה מזהיבה ומבעבעת..