אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

הארוחה החלבית שלנו - ספר מתכונים

2,062
צפיות

קינוח טריקולד אישי

המתכון של
קינוח טריקולד אישי

לפינוק מושלם בחג השבועות!

  • קטגוריהקינוחים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • תבנית סיליקון למאפנ'ס אישיים, בצורות שונות (מה שאוהבים)
  • למוס שוקולד לבן:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 50 גרם חלבה
  • 50 גרם חלבה
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • לבסיס העוגה:
  • 2 כף ליקר קפה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כף אבקת קפה נמס
  • 4 כפות שמן
  • 6 ביצים
  • כוס קמח
  • לקרם שוקולד מריר:
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח 60%, שבור לקוביות
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • למוס שוקולד חלב:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד חלב מומס
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 2 חלבונים
  • 5 גרם ג'לטין
אופן ההכנה
  • 1

    להכנת מוס שוקולד לבן: שמים בסיר את השמנת ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד והחלבה, מערבבים היטב עד להמסה. מעבירים למקרר למשך שעתיים, להתקררות טובה..


  • 2

    להכנת בסיס העוגה: מחממים תנור לחום גבוהה, 200 מעלות. ממיסים את אבקת הקפה בליקר. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקפה המומס, השמן והקמח.מחלקים את הכמות ל-2 ויוצקים כל חלק לתבניות אפייה של תנור מרופדות בנייר אפייה משומן ואופים כ-7 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים..


  • 3

    להכנת קרם השוקולד: שמים בסיר את השמנת ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד לקבלת קרם חלק ומצננים. מניחים בצד..


  • 4

    להכנת מוס שוקולד חלב: ממיסים את הג'לטין במים הרותחים. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. בקערה נפרדת , מקציפים את החלמונים עם רבע כוס מהסוכר לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את הג'לטין המומס, ומערבבים. מוסיפים את השוקולד ואבקת הקפה ומערבבים. מקפלים את הקצפת לקציפת החלמונים ומערבבים בעדינות..


  • 5

    בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר (רבע כוס) לקצף נוקשה. מוסיפים את הקצף לקציפת השוקולד ומערבבים. מניחים בצד..


  • 6

    מוציאים את תערובת השוקולד הלבן והחלבה מהמקרר ומקציפים לקצפת יציבה (זהירות שהקצפת לא תישבר, זוכרים, יש בה שמנת מתוקה). יוצקים לתבניות הסיליקון האישיות. מעל מוס החלבה יוצקים את מוס השוקולד החלב. מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות, שיקפא טוב..


  • 7

    לאחר שהמוסים קפאו טוב בתביות מוציאים את התבניות מהמקפיא וכעת מורחים את קרם השוקולד על חתיכות העוגה שקרצנו (אם הקרם הסמיך או התקשה בזמן שהיה בצד יש להמיס שוב). מחלצים את המוסים מן התבניות ומדביקים לבסיסי העוגות המרוחות בקרם השוקולד. מקשטים כרצונכם..


  • 8

    בהצלחה ותהנו מלילך:).


1

להכנת מוס שוקולד לבן: שמים בסיר את השמנת ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד והחלבה, מערבבים היטב עד להמסה. מעבירים למקרר למשך שעתיים, להתקררות טובה..


2

להכנת בסיס העוגה: מחממים תנור לחום גבוהה, 200 מעלות. ממיסים את אבקת הקפה בליקר. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקפה המומס, השמן והקמח.מחלקים את הכמות ל-2 ויוצקים כל חלק לתבניות אפייה של תנור מרופדות בנייר אפייה משומן ואופים כ-7 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים..


3

להכנת קרם השוקולד: שמים בסיר את השמנת ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד לקבלת קרם חלק ומצננים. מניחים בצד..


4

להכנת מוס שוקולד חלב: ממיסים את הג'לטין במים הרותחים. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. בקערה נפרדת , מקציפים את החלמונים עם רבע כוס מהסוכר לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את הג'לטין המומס, ומערבבים. מוסיפים את השוקולד ואבקת הקפה ומערבבים. מקפלים את הקצפת לקציפת החלמונים ומערבבים בעדינות..


5

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר (רבע כוס) לקצף נוקשה. מוסיפים את הקצף לקציפת השוקולד ומערבבים. מניחים בצד..


6

מוציאים את תערובת השוקולד הלבן והחלבה מהמקרר ומקציפים לקצפת יציבה (זהירות שהקצפת לא תישבר, זוכרים, יש בה שמנת מתוקה). יוצקים לתבניות הסיליקון האישיות. מעל מוס החלבה יוצקים את מוס השוקולד החלב. מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות, שיקפא טוב..


7

לאחר שהמוסים קפאו טוב בתביות מוציאים את התבניות מהמקפיא וכעת מורחים את קרם השוקולד על חתיכות העוגה שקרצנו (אם הקרם הסמיך או התקשה בזמן שהיה בצד יש להמיס שוב). מחלצים את המוסים מן התבניות ומדביקים לבסיסי העוגות המרוחות בקרם השוקולד. מקשטים כרצונכם..


8

בהצלחה ותהנו מלילך:).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים