אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני ארוחות בוקר

10,725
צפיות

גביניות

המתכון של
גביניות

יצאו מעלפות, שווה לכם מאוד לנסות את המתכון הזה.

  • קטגוריהמאפים
  • מספר מנות24 מנות
  • זמן הכנה35 דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • קטגוריה: מאפים
  • זמן הכנה: 35 דקות
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 24 מנות
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לגביניות:
  • . קורט מלח
  • 1 יחידה גביע אשל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 200 גרם חמאה
  • 1 יחידה ביצה
  • 6 כוסות קמח
  • 2 יחידות חלמונים
  • 4 כפות סוכר
  • למלית:
  • 2 יחידות גביעי גבינה לבנה 5%
  • 2 יחידות חלבונים
  • 4 כפות איסטנד פודינג וניל
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 קליפת לימון מגורר מ-1 יחידות לימון (לא חובה)
  • 100 גרם צימוקים (לא חובה)
אופן ההכנה
  • 1

    מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, מוסיפים בהדרגה את האשל ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים להתפחה למשך שעתיים לפחות..


  • 2

    מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה. (מי שהחליט להשתמש בצימוקים אז לא להוסיפם עדיין בשלב זה)..


  • 3

    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/4 ס"מ. (ראו תמונה מס' 1 למטה). בעזרת סכין גלגלת חותכים פסים מלביניים לאורך וחוצים פס אחד לרוחב. (תמונות 2 ו-3)..


  • 4

    מניחים על כל מרובע כפית גדושה מהמלית ומי שרוצה צימוקים יפזר בשלב זה גם את הצימוקים. (תמונה 4)..


  • 5

    סוגרים את 2 קצוות המרובע, ומחברים זה לזה. (תמונות 5, 6, 7)..


  • 6

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומתפיחים כחצי שעה..


  • 7

    אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב..


  • 8

    בתום האפייה מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר על כל גבנייה..


1

מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, מוסיפים בהדרגה את האשל ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים להתפחה למשך שעתיים לפחות..


2

מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה. (מי שהחליט להשתמש בצימוקים אז לא להוסיפם עדיין בשלב זה)..


3

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/4 ס"מ. (ראו תמונה מס' 1 למטה). בעזרת סכין גלגלת חותכים פסים מלביניים לאורך וחוצים פס אחד לרוחב. (תמונות 2 ו-3)..


4

מניחים על כל מרובע כפית גדושה מהמלית ומי שרוצה צימוקים יפזר בשלב זה גם את הצימוקים. (תמונה 4)..


5

סוגרים את 2 קצוות המרובע, ומחברים זה לזה. (תמונות 5, 6, 7)..


6

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומתפיחים כחצי שעה..


7

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב..


8

בתום האפייה מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר על כל גבנייה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים
עוד באמהות מבשלות ביחד