לןגן

גביניות

מאת: לילך טייב, פורסם: 06/01/2016 | 23:51
גביניות

תקציר המתכון: יצאו מעלפות, שווה לכם מאוד לנסות את המתכון הזה.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 24, זמן הכנה: 35 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לגביניות:

למלית:

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, מוסיפים בהדרגה את האשל ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים להתפחה למשך שעתיים לפחות.

  2. מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה. (מי שהחליט להשתמש בצימוקים אז לא להוסיפם עדיין בשלב זה).

  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/4 ס"מ. (ראו תמונה מס' 1 למטה). בעזרת סכין גלגלת חותכים פסים מלביניים לאורך וחוצים פס אחד לרוחב. (תמונות 2 ו-3).

  4. מניחים על כל מרובע כפית גדושה מהמלית ומי שרוצה צימוקים יפזר בשלב זה גם את הצימוקים. (תמונה 4).

  5. סוגרים את 2 קצוות המרובע, ומחברים זה לזה. (תמונות 5, 6, 7).

  6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומתפיחים כחצי שעה.

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב.

  8. בתום האפייה מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר על כל גבנייה.