ספר מתכוני עוגיות
- קטגוריהעוגיות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
בצק
-
1/2 ק"ג קמח רגיל (לא תופח) + כוס וחצי קמח (לבדוק אם לא צריך להוסיף 1/2 כוס נוספת)
-
-
-
-
מילוי
-
1 חבילה של תמרים בואקום (500 גר')
-
-
-
אפשר גם להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורר (אני לא הוספתי)
-
אגוזים גרוסים גס שמפזרים על התמרים שמרחנו על הבצק
אופן ההכנה
-
1
בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שהיא רותחת. לכבות את האש ולהוסיף לסיר את השמן.
-
2
לקערת המיקסר לשפוך את הקמח, מעל את החמאה הרותחת עם השמן, להוסיף את מי הורדים.
-
3
לערבל במיקסר עם וו גיטרה, להוציא את הבצק וללוש מעט בידיים .
-
4
אם הבצק רך מדי ניתן להוסיף בהדרגה עוד 1/2 כוס קמח.
-
5
בקערה אחרת לערבב את התמרים עם החמאה והמים עד שהתערובת הופכת לרכה. אם יש גלעינים להוציא אותם.
-
6
לחלק את הבצק למספר חלקים. לרדד כל חלק ולמרוח מעל את תערובת התמרים ומעל לפזר את האגוזים הגרוסים.
-
7
לגלגל לרולדה, לעשות פסים באלכסון לא עד הסוף.
-
8
לאפות כ-10 דקות בחום של 220 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות ממש מעט.
-
9
אחרי שהעוגיות התקררו לחתוך את החתכים עד הסוף ולפזר מעל אבקת סוכר.
1
בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שהיא רותחת. לכבות את האש ולהוסיף לסיר את השמן.
2
לקערת המיקסר לשפוך את הקמח, מעל את החמאה הרותחת עם השמן, להוסיף את מי הורדים.
3
לערבל במיקסר עם וו גיטרה, להוציא את הבצק וללוש מעט בידיים .
4
אם הבצק רך מדי ניתן להוסיף בהדרגה עוד 1/2 כוס קמח.
5
בקערה אחרת לערבב את התמרים עם החמאה והמים עד שהתערובת הופכת לרכה. אם יש גלעינים להוציא אותם.
6
לחלק את הבצק למספר חלקים. לרדד כל חלק ולמרוח מעל את תערובת התמרים ומעל לפזר את האגוזים הגרוסים.
7
לגלגל לרולדה, לעשות פסים באלכסון לא עד הסוף.
8
לאפות כ-10 דקות בחום של 220 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות ממש מעט.
9
אחרי שהעוגיות התקררו לחתוך את החתכים עד הסוף ולפזר מעל אבקת סוכר.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים