ספר מתכוני עוגיות
- קטגוריהעוגיות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
4 כוסות קמח מנופה או קמח מלא
-
-
2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית
-
-
-
-
1/2 1 כפות שטוחות (15 גרם) שמרים
-
1 שקית אבקת אפייה (כן גם שמרים וגם אבקת אפייה -זה לא טעות)
-
לציפוי
-
-
-
שומשום /קצח/זרעי אניס (לפי טעם)
אופן ההכנה
-
1
מחממים תנור ל-160 מעלות..
-
2
מערבבים את כל החומרים מלבד המלח לתערובת אחידה, לשים כ-5 דקות עם הידיים (לא עם מיקסר).
-
3
מוסיפים את המלח ולשים כ-2-3 דקות נוספות..
-
4
יוצרים חישוקים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על נייר אפייה במרווחים שווים על תבנית אפייה..
-
5
מערבבים את הביצה והטחינה ומורחים בעזרת מברשת על הבייגלה..
-
6
זורעים מעל את השומשום או מה שבחרתם.
-
7
מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות עד להזהבה..
-
8
מקררים על רשת צינון ושומרים בקופסה אטומה..
1
מחממים תנור ל-160 מעלות..
2
מערבבים את כל החומרים מלבד המלח לתערובת אחידה, לשים כ-5 דקות עם הידיים (לא עם מיקסר).
3
מוסיפים את המלח ולשים כ-2-3 דקות נוספות..
4
יוצרים חישוקים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על נייר אפייה במרווחים שווים על תבנית אפייה..
5
מערבבים את הביצה והטחינה ומורחים בעזרת מברשת על הבייגלה..
6
זורעים מעל את השומשום או מה שבחרתם.
7
מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות עד להזהבה..
8
מקררים על רשת צינון ושומרים בקופסה אטומה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים