אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

2,937
צפיות

בייגלה מלוחים טעימים ונימוחים

המתכון של
בייגלה מלוחים טעימים ונימוחים

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 כוסות קמח מנופה או קמח מלא
  • 150 גרם מרגרינה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף (15 גרם) מלח
  • 1 כפית (5 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 1 כפות שטוחות (15 גרם) שמרים
  • 1 שקית אבקת אפייה (כן גם שמרים וגם אבקת אפייה -זה לא טעות)
  • לציפוי
  • 1 ביצה
  • 1 כף טחינה גולמית
  • שומשום /קצח/זרעי אניס (לפי טעם)
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל-160 מעלות..


  • 2

    מערבבים את כל החומרים מלבד המלח לתערובת אחידה, לשים כ-5 דקות עם הידיים (לא עם מיקסר).


  • 3

    מוסיפים את המלח ולשים כ-2-3 דקות נוספות..


  • 4

    יוצרים חישוקים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על נייר אפייה במרווחים שווים על תבנית אפייה..


  • 5

    מערבבים את הביצה והטחינה ומורחים בעזרת מברשת על הבייגלה..


  • 6

    זורעים מעל את השומשום או מה שבחרתם.


  • 7

    מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות עד להזהבה..


  • 8

    מקררים על רשת צינון ושומרים בקופסה אטומה..


1

מחממים תנור ל-160 מעלות..


2

מערבבים את כל החומרים מלבד המלח לתערובת אחידה, לשים כ-5 דקות עם הידיים (לא עם מיקסר).


3

מוסיפים את המלח ולשים כ-2-3 דקות נוספות..


4

יוצרים חישוקים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על נייר אפייה במרווחים שווים על תבנית אפייה..


5

מערבבים את הביצה והטחינה ומורחים בעזרת מברשת על הבייגלה..


6

זורעים מעל את השומשום או מה שבחרתם.


7

מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות עד להזהבה..


8

מקררים על רשת צינון ושומרים בקופסה אטומה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים