אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

26,426
צפיות

בקלאווה מבצק עלים או פילו

המתכון של
בקלאווה מבצק עלים או פילו

המתכון של אימי היקרה, בקלאווה הכי טעימה שיש😍😍😍

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 חבילת בצק עלים-להפשיר לילה במקרר.
  • אני משתמשת במעדנות.
  • ***את אותו מילוי אפשר להכין עם בצק פילו יוצא נהדר❤
  • למילוי
  • 200 גר שקדים
  • 200 גר אגוזי מלך
  • 200 גר קשיו
  • 400 גר בוטנים
  • כפית ציפורן
  • כפית קינמון
  • 2 ביצים
  • וסירופ מ- 3 כוסות סוכר,1 וחצי כוסות מים ומיץ מחצי לימון.
  • ועוד סירופ לאחר האפייה
  • 3 כוסות סוכר
  • 1 וחצי כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
  • 1

    מרדדים טיפה את בצק העלים ומחלקים ל 3 מלבנים שווים..


  • 2

    מכינים את התערובת-קולים את הפיצויים וטוחנים לחתיכות קצת גסות..


  • 3

    מעבירים לקערה ומוסיפים ציפורן, קינמון,ביצים ומערבבים..


  • 4

    מכינים סירופ מ-3 כוסות סוכר וכוס וחצי מים ומיץ מחצי לימון ,ממיסים על הגז עד לסמיכות קלה ושופכים מעל תערובת הפיצוחים ומערבבים היטב..


  • 5

    לוקחים מלבן אחד מהבצק ומניחים בתחתית תבנית חד פעמי גדול, שופכים מהתערובת בשכבה אחידה ומכסים בשכבת בצק נוספת, שופכים שוב מהתערובת ומכסים בשכבת בצק..


  • 6

    חותכים עם סכין בצורה אלכסונית פעם מצד ימין לאורך כל התבנית ולאחר מכן מצד שמאל כל שיווצרו מעויינים..


  • 7

    מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה יפה..


  • 8

    מכינים שוב סירופ מ-3 כוסות סוכר 1 וחצי כוסות מים ומיץ מחצי לימון עד לרוטב קצת סמיך ושופכים בנדיבות מעל העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור, גם הסירופ צריך להיות חם ..


  • 9

    אפשר גם להכין מבצק פילו באותה השיטה כמובן שצריך לשמן את הבצק או כמו רולדה ולחתוך באלכסון לחתיכות..


  • 10

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

מרדדים טיפה את בצק העלים ומחלקים ל 3 מלבנים שווים..


2

מכינים את התערובת-קולים את הפיצויים וטוחנים לחתיכות קצת גסות..


3

מעבירים לקערה ומוסיפים ציפורן, קינמון,ביצים ומערבבים..


4

מכינים סירופ מ-3 כוסות סוכר וכוס וחצי מים ומיץ מחצי לימון ,ממיסים על הגז עד לסמיכות קלה ושופכים מעל תערובת הפיצוחים ומערבבים היטב..


5

לוקחים מלבן אחד מהבצק ומניחים בתחתית תבנית חד פעמי גדול, שופכים מהתערובת בשכבה אחידה ומכסים בשכבת בצק נוספת, שופכים שוב מהתערובת ומכסים בשכבת בצק..


6

חותכים עם סכין בצורה אלכסונית פעם מצד ימין לאורך כל התבנית ולאחר מכן מצד שמאל כל שיווצרו מעויינים..


7

מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה יפה..


8

מכינים שוב סירופ מ-3 כוסות סוכר 1 וחצי כוסות מים ומיץ מחצי לימון עד לרוטב קצת סמיך ושופכים בנדיבות מעל העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור, גם הסירופ צריך להיות חם ..


9

אפשר גם להכין מבצק פילו באותה השיטה כמובן שצריך לשמן את הבצק או כמו רולדה ולחתוך באלכסון לחתיכות..


10

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אפשר להכין את אותו מילוי גם עם בצק פילו
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים