לןגן

בקלאווה מבצק עלים או פילו

מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 13/03/2017 | 21:21
בקלאווה מבצק עלים או פילו

תקציר המתכון: המתכון של אימי היקרה, בקלאווה הכי טעימה שיש😍😍😍

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למילוי

ועוד סירופ לאחר האפייה

אופן הכנה

  1. מרדדים טיפה את בצק העלים ומחלקים ל 3 מלבנים שווים.

  2. מכינים את התערובת-קולים את הפיצויים וטוחנים לחתיכות קצת גסות.

  3. מעבירים לקערה ומוסיפים ציפורן, קינמון,ביצים ומערבבים.

  4. מכינים סירופ מ-3 כוסות סוכר וכוס וחצי מים ומיץ מחצי לימון ,ממיסים על הגז עד לסמיכות קלה ושופכים מעל תערובת הפיצוחים ומערבבים היטב.

  5. לוקחים מלבן אחד מהבצק ומניחים בתחתית תבנית חד פעמי גדול, שופכים מהתערובת בשכבה אחידה ומכסים בשכבת בצק נוספת, שופכים שוב מהתערובת ומכסים בשכבת בצק.

  6. חותכים עם סכין בצורה אלכסונית פעם מצד ימין לאורך כל התבנית ולאחר מכן מצד שמאל כל שיווצרו מעויינים.

  7. מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה יפה.

  8. מכינים שוב סירופ מ-3 כוסות סוכר 1 וחצי כוסות מים ומיץ מחצי לימון עד לרוטב קצת סמיך ושופכים בנדיבות מעל העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור, גם הסירופ צריך להיות חם .

  9. אפשר גם להכין מבצק פילו באותה השיטה כמובן שצריך לשמן את הבצק או כמו רולדה ולחתוך באלכסון לחתיכות.

  10. בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤