הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת יוגורט יווני שחיתות של תות..... לא הגזמתי נכון?????
החלבונים נקציף במהירות גבוהה של המיקסר עם טיפה מלח, עד לקבלת קצף לבן ורק אז נוסיף את הסוכר בהדרגה, הקצף צריך לצאת יציב ומבריק...
בקערה שניה שמים את כל היוגורט ושאר החומרים-כולל את החלמונים, מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים בכלל..
שליש מהקצף הלבן נוסיף לתערובת היוגורט, נערבב טוב טוב.
ואחר כך נוסיף את הגבינות אל הקצף בתוך הקערה של המיקסר, לערבב בתנועות עטיפה עד לאיחוד 2 התערובות.
לעטוף את תבנית מבחוץ עם אלומיניום כפול הסיבה היא העוגה נאפת באמבטיה של מים ובכדי למנוע כניסת מים לעוגה ( באן מארי) לשמן עם מרגרינה או מחמאה (לא שמן), נרפד עם נייר אפייה ונוציא שוליים כדי לתת לה לעלות כאוות נפשה, לא לשכוח לשמן גם את הנייר אפיה מסביב לכל תבנית.
נמלא תבנית של התנור עם מים, ונשים את התבנית העוגה בתוך תבנית המים.... לתנור לשלב שלישי מלמעלה,בחום של 170 מעלות לחצי שעה, ונוריד ל- 150 מעלות לעוד חצי שעה.....להשאיר בתנור גם אחרי שעה לעוד חצי שעה עד שתתקרר מעט......לקלף את הנייר בעדינות...
במעבד מזון לטחון את התותים להעביר דרך מסננת...להוסיך לסיר בינוני על להבה בינונית גבוהה עם הסוכר והלימון.... להביא לרתיחה... להנמיך ללהבה בינונית ולבשל 5 דקות תוך עירבוב... להוציא בעזרת כף מחוררת קצף שנוצר מעל תוך כדי בישול.....לאחר מכן לבשל על להבה בינונית נמוכה 10 דקות עד לקבלת צבע עז. הצמצום יעשה את הרוטב סמיך וצבע עמוק.....לקרר ולהניח בצד. ולהוסיף כוס תותים שלמים ולערבב בעדינות. כשהעוגה התקררה לגמרי במקרר... למזוג באדיבות מעל.
***העוגה היא על אותו עיקרון של העוגת גבינה של חגית אלקבץ בשלבי ההכנה והאפיה. הסירטון של חגית אלקבץ https://www.youtube.com/watch?v=pqqQ3-gxVr0.