אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

3,576
צפיות

עוגת שחיתות של רום ודבש

המתכון של
עוגת שחיתות של רום ודבש

פעם בשנה להשתגע עם פרוסה אחת של רום ודבש... זה כל מה שצריך... שנה טובה ועם ים של מתוק

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות12 מנות
  • זמן הכנה90 דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 12 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 יחידות ביצים גדולות
  • 3 יחידות חלמונים גדולים
  • 3 כפיות דבש
  • 1/2 כוס רום כהה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 2 1/2 כוסות קמח עוגה ( לא קמח תופח)
  • 1 כף נוספת לאיבוק התבנית
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כוס סוכר רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 225 גרם חמאה רכה ללא מלח ( כוס)
  • 1 יחידה תבנית מעוטרת עגולה שמכילה 12 כוסות
  • לגלזורה
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס רום
אופן ההכנה
  • 1

    למרוח חמאה באופן שווה מסביב לכל התוכן של התבנית להוסיף את כף הקמח ולדאוג שכל התוכן קיבל ציפוי של קמח מעל לחמאה. לאחר שהקמח כיסה את כל הביפנוכו להטיח מעל התבנית בצורה הפוכה בכיור שכל עודפי הקמח יצאו החוצה ( שלב זה הוא מאוד חשוב בכדי שהעוגה תשתחרר בקלות) ולהניח בצד.


  • 2

    לחמם תנור ל 160 מעלות ( 325 פרנהייט).


  • 3

    בקערה בינונית נפרדת להוסיף ביצים, חלמונים ,רום ,תמצית וניל, שקדים והדבש. לערבב היטב בעזרת מטרפה ולהניח בצד.


  • 4

    בקערת המיקסר עם וו הגיטרה להוסיף את הקמח ,סוכרים ,אבקת אפיה והמלח על מהירות נמוכה 30 שניות... להוסיף את החמאה הרכה ולערבל על מהירות נמוכה 2 דקות.... או עד שהכל התאחד לכמעין בצק שניפרד מהדפנות . להוסיף 1/3 מכמות הנוזלים ( ביצים ורום) על מהירות נמוכה בכדי שהכל יתערבב ואז להגביר מהירות לבינוני ולערבל 2 דקות... אתן תתחילו לראות שהבצק מתחיל לקבל צורה בלילתית בשלב זה בעזרת מרית להעביר את המרית על הדפנות בכדי ללמד את כל הבלילה ביחד. להוסיף עוד שליש מהביצים וכמו מקודם..מהירות נמוכה לערבוב החומרים ואז 2 דקות מהירות בינונית. לסיים באותו שלב עם השליש האחרון של הביצים מה שתקבלו היא בלילה חלקה וכתיפתית. וזה מה שאנחנו רוצים....


  • 5

    לשפוך את כל היופי הזה לתבנית ששימנו ואיבקנו בקמח באופן שווה להטיח מספר פעמים לשחרור בועות אויר. לתנור ולאפות ל 65 דקות או עד שקיסם שהכנסתן יצא נקי ויבש.. אם לא אז להוסיף עוד 10 דקות אפיה. לאחר מכן להוציא ולקרר ל 10 דקות..


  • 6

    לבנתיים.. בסיר קטן להמיס את החמאה של הגלזורה להוסיף את המים והסוכר ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה לבינוני נמוך ותוך ערבוב מתמיד של חמש דקות או עד שהסמיך מעט.. להוריד מהאש ולסיים עם ה 1/4 כוס רום ולהמשיך לערבב כ 30 שניות.


  • 7

    בעזרת קיסם לחורר את העוגה מעל לא לפחד.. לחורר עם ים של חורים. להבריש מעל מחצית מהסירופ ואז בעדינות לשחרר את הדפנות מסביב ולהפוך את העוגה לרשת לחורר את העוגה מעל כמו שחוררנו את התחתית.. ולסיים עם הברשת הסירופ הנותר מעל לתת לעוגה לנוח ל שעה שכל הסירופ ייתפס בפנים. להעביר לצלחת הגשה ולהגיש עם כדור גלידת קפה.


  • 8

    הערה: קמח עוגה הוא קמח שאפשר להכין בבית אם אין גישה לקנות. המתכון לקמח עוגה כוס קמח רגיל פחות 2 כפות 2 כפות קורנפלור לנפות את הקמח והקורנפלור 5-6 פעמים אפשר להכין כמות ולאכסון בקונטיינר עם מכסה.


1

למרוח חמאה באופן שווה מסביב לכל התוכן של התבנית להוסיף את כף הקמח ולדאוג שכל התוכן קיבל ציפוי של קמח מעל לחמאה. לאחר שהקמח כיסה את כל הביפנוכו להטיח מעל התבנית בצורה הפוכה בכיור שכל עודפי הקמח יצאו החוצה ( שלב זה הוא מאוד חשוב בכדי שהעוגה תשתחרר בקלות) ולהניח בצד.


2

לחמם תנור ל 160 מעלות ( 325 פרנהייט).


3

בקערה בינונית נפרדת להוסיף ביצים, חלמונים ,רום ,תמצית וניל, שקדים והדבש. לערבב היטב בעזרת מטרפה ולהניח בצד.


4

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה להוסיף את הקמח ,סוכרים ,אבקת אפיה והמלח על מהירות נמוכה 30 שניות... להוסיף את החמאה הרכה ולערבל על מהירות נמוכה 2 דקות.... או עד שהכל התאחד לכמעין בצק שניפרד מהדפנות . להוסיף 1/3 מכמות הנוזלים ( ביצים ורום) על מהירות נמוכה בכדי שהכל יתערבב ואז להגביר מהירות לבינוני ולערבל 2 דקות... אתן תתחילו לראות שהבצק מתחיל לקבל צורה בלילתית בשלב זה בעזרת מרית להעביר את המרית על הדפנות בכדי ללמד את כל הבלילה ביחד. להוסיף עוד שליש מהביצים וכמו מקודם..מהירות נמוכה לערבוב החומרים ואז 2 דקות מהירות בינונית. לסיים באותו שלב עם השליש האחרון של הביצים מה שתקבלו היא בלילה חלקה וכתיפתית. וזה מה שאנחנו רוצים....


5

לשפוך את כל היופי הזה לתבנית ששימנו ואיבקנו בקמח באופן שווה להטיח מספר פעמים לשחרור בועות אויר. לתנור ולאפות ל 65 דקות או עד שקיסם שהכנסתן יצא נקי ויבש.. אם לא אז להוסיף עוד 10 דקות אפיה. לאחר מכן להוציא ולקרר ל 10 דקות..


6

לבנתיים.. בסיר קטן להמיס את החמאה של הגלזורה להוסיף את המים והסוכר ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה לבינוני נמוך ותוך ערבוב מתמיד של חמש דקות או עד שהסמיך מעט.. להוריד מהאש ולסיים עם ה 1/4 כוס רום ולהמשיך לערבב כ 30 שניות.


7

בעזרת קיסם לחורר את העוגה מעל לא לפחד.. לחורר עם ים של חורים. להבריש מעל מחצית מהסירופ ואז בעדינות לשחרר את הדפנות מסביב ולהפוך את העוגה לרשת לחורר את העוגה מעל כמו שחוררנו את התחתית.. ולסיים עם הברשת הסירופ הנותר מעל לתת לעוגה לנוח ל שעה שכל הסירופ ייתפס בפנים. להעביר לצלחת הגשה ולהגיש עם כדור גלידת קפה.


8

הערה: קמח עוגה הוא קמח שאפשר להכין בבית אם אין גישה לקנות. המתכון לקמח עוגה כוס קמח רגיל פחות 2 כפות 2 כפות קורנפלור לנפות את הקמח והקורנפלור 5-6 פעמים אפשר להכין כמות ולאכסון בקונטיינר עם מכסה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים