אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

243
צפיות

עוגת קקאו שכבות

המתכון של
עוגת קקאו שכבות

עוגת קקאו שכבות עם קצפת כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס קמח מנופה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות גדושות של קקאו
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף שמן
  • מגררים תפוז ולימון יחד
  • 1 כף אגוזים טחונים - לא חובה
  • לקצפת
  • 400 גרם שמנת מתוקה להקצפה - פרווה
  • 1 כפית אינסטנט וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אני משתמש בכוס מדידה בינלאומית - 140 גרם לכוס.
אופן ההכנה
  • 1

    קצפת - לשים בקערה את השמנת המתוקה להקצפה, תמצית וניל והאינסטנט וניל, ולערבל עד לקצפת יציבה, לעטוף את הקערה בניילון נצמד, ולהכניס למקרר לפחות כשעה..


  • 2

    עוגה - לשים בקערה את הביצים ולערבל מעט, להוסיף את הסוכר בהדרגה ולערבל עד לצבע בהיר יותר, להוסיף ת השמן ולהמשיך לערבל, להוסיף את הגרידת הלימון והתפוז, אבקת אפיה, ו-1 כף קקאו , ולערבב עד לצבע אחיד, להוסיף את הקמח בהדרגה, ולערבב בצורת עטיפה עד שכל הקמח נבלע בתוך הבלילה, להוסיף עוד 1 כף קקאו ולערבב בצורת עטיפה עד לצבע אחיד, להוסיף אגוזים טחונים ולערבב בצורת עטיפה,.


  • 3

    לשים נייר אפיה בתחתית התבנית, ולשמן את התבנית, וליצוק את הבלילה לתבנית (אני לקחתי תבנית בקוטר 22, ככל שהתבנית יותר קטנה, העוגה תהייה יותר גבוהה).


  • 4

    להכניס לתנור שחומם מראש כ-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם כשהוא יוצא יבש, את העוגה מהתנור ולצנן לחלוטין..


  • 5

    שכבות - לקחת חוט תפירה ארוך יותר מקוטר העוגה, ולהצמיד את החוט בחצי הגובהה של העוגה - מסביב להצליב את החוט, ולמשוך חזק, כדי שהעוגה תחצה ל - 2 חלקים שווים, רצוי לעשות זאת בעוגה יותר גבוהה או שתחלקו את הבלילה ל-2 תבניות (ראי/ה סרטון)..


  • 6

    להפוך את העוגה על צלחת, ולהוציא את תחתית התבנית, להעביר שכבה אחת - לצלחת אחרת, לשים כ-1/2 מהקצפת על השכבה הראשונה וליישר, לשים מעל את השכבה השניה של העוגה, לשים מעל ומסביב לעוגה את שאר הקצפת וליישר, לפזר מעל אגוזים טחונים, שוקולד קצוץ ( אפשר לקשט את העוגה עם מה שרוצים, אפשר עם פירות - תות שדה, אוכמניות, סוכריות, מה שבא לכם) לקשט את העוגה עם קוקוס מסביב..


  • 7

    העוגה כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש….


  • 8

    למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCLVtnNKLH7c56W2ODKs8kRw ✨תודה רבה✨ קישור לסרטון המלא https://youtu.be/bofOVnTHXJg.


1

קצפת - לשים בקערה את השמנת המתוקה להקצפה, תמצית וניל והאינסטנט וניל, ולערבל עד לקצפת יציבה, לעטוף את הקערה בניילון נצמד, ולהכניס למקרר לפחות כשעה..


2

עוגה - לשים בקערה את הביצים ולערבל מעט, להוסיף את הסוכר בהדרגה ולערבל עד לצבע בהיר יותר, להוסיף ת השמן ולהמשיך לערבל, להוסיף את הגרידת הלימון והתפוז, אבקת אפיה, ו-1 כף קקאו , ולערבב עד לצבע אחיד, להוסיף את הקמח בהדרגה, ולערבב בצורת עטיפה עד שכל הקמח נבלע בתוך הבלילה, להוסיף עוד 1 כף קקאו ולערבב בצורת עטיפה עד לצבע אחיד, להוסיף אגוזים טחונים ולערבב בצורת עטיפה,.


3

לשים נייר אפיה בתחתית התבנית, ולשמן את התבנית, וליצוק את הבלילה לתבנית (אני לקחתי תבנית בקוטר 22, ככל שהתבנית יותר קטנה, העוגה תהייה יותר גבוהה).


4

להכניס לתנור שחומם מראש כ-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם כשהוא יוצא יבש, את העוגה מהתנור ולצנן לחלוטין..


5

שכבות - לקחת חוט תפירה ארוך יותר מקוטר העוגה, ולהצמיד את החוט בחצי הגובהה של העוגה - מסביב להצליב את החוט, ולמשוך חזק, כדי שהעוגה תחצה ל - 2 חלקים שווים, רצוי לעשות זאת בעוגה יותר גבוהה או שתחלקו את הבלילה ל-2 תבניות (ראי/ה סרטון)..


6

להפוך את העוגה על צלחת, ולהוציא את תחתית התבנית, להעביר שכבה אחת - לצלחת אחרת, לשים כ-1/2 מהקצפת על השכבה הראשונה וליישר, לשים מעל את השכבה השניה של העוגה, לשים מעל ומסביב לעוגה את שאר הקצפת וליישר, לפזר מעל אגוזים טחונים, שוקולד קצוץ ( אפשר לקשט את העוגה עם מה שרוצים, אפשר עם פירות - תות שדה, אוכמניות, סוכריות, מה שבא לכם) לקשט את העוגה עם קוקוס מסביב..


7

העוגה כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש….


8

למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCLVtnNKLH7c56W2ODKs8kRw ✨תודה רבה✨ קישור לסרטון המלא https://youtu.be/bofOVnTHXJg.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים