אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

478
צפיות

עוגה בכפית - מוס ריקוטה לימון

המתכון של
  עוגה בכפית -  מוס ריקוטה לימון

מתכון של בלה אהרונוביץ מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ בערוץ 24, עונה 3

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • מצרכים
  • לבסיס-
  • 300 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית גבינה רמי לוי -
  • 250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
  • 300 מיל' שמנת מתוקה
  • 150 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות פודינג וניל
  • למוס לימון -
  • 2 ביצים
  • 80 גרם סוכר
  • 45 מיל' מיץ לימון סחוט טרי
  • קליפה מגורדת מלימון טרי
  • 75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות רמי לוי
  • למרנג -
  • 70 גרם חלבון
  • 125 גרם סוכר
  • 75 גרם אבקת סוכר
  • חצי כפית חומץ
אופן ההכנה
  • 1

    הבסיס - מערבבים חמאה ופירורי ביסקוויטים ומשטחים בתבנית..


  • 2

    מלית גבינה- מערבבים במיקסר עם וו מקצף את כל המרכיבים לתערובת אחידה. .


  • 3

    שופכים את התערובת מעל פרורי הביסקוויטים בתבנית. מכניסים למקפיא ל-20 דק' עד להתייצבות. .


  • 4

    מוס לימון - בסיר קטן שמים ביצים, סוכר, מיץ לימון וקליפת לימון, מערבבים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים את התערובת וכל הזמן מערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה..


  • 5

    שמים בקערה מכוסה ומכניסים למקרר להצטננות..


  • 6

    מרנג - שמים חלבונים וסוכר בקערה ומניחים את הקערה מעל בן מארי. מערבבים כל הזמן באמצעות מטרפה עד שמגיעים לטמפרטורת חום גוף, ועד שהסוכר נמס כולו..


  • 7

    מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות ואז מוסיפים אבקת סוכר וחצי כפית חומץ וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד דקה עד שהמרנג מתייצב..


  • 8

    מוציאים את התבנית עם מלית הגבינה מהמקפיא, שופכים מעל את מוס הלימון לאחר שהוא הצטנן, ומעל שמים שכבה אחידה של המרנג. .


  • 9

    שורפים את המרנג באמצעות ברנר בעדינות עד לקבלת מרקם של מרשמלו. ובתיאבון! .


1

הבסיס - מערבבים חמאה ופירורי ביסקוויטים ומשטחים בתבנית..


2

מלית גבינה- מערבבים במיקסר עם וו מקצף את כל המרכיבים לתערובת אחידה. .


3

שופכים את התערובת מעל פרורי הביסקוויטים בתבנית. מכניסים למקפיא ל-20 דק' עד להתייצבות. .


4

מוס לימון - בסיר קטן שמים ביצים, סוכר, מיץ לימון וקליפת לימון, מערבבים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים את התערובת וכל הזמן מערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה..


5

שמים בקערה מכוסה ומכניסים למקרר להצטננות..


6

מרנג - שמים חלבונים וסוכר בקערה ומניחים את הקערה מעל בן מארי. מערבבים כל הזמן באמצעות מטרפה עד שמגיעים לטמפרטורת חום גוף, ועד שהסוכר נמס כולו..


7

מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות ואז מוסיפים אבקת סוכר וחצי כפית חומץ וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד דקה עד שהמרנג מתייצב..


8

מוציאים את התבנית עם מלית הגבינה מהמקפיא, שופכים מעל את מוס הלימון לאחר שהוא הצטנן, ומעל שמים שכבה אחידה של המרנג. .


9

שורפים את המרנג באמצעות ברנר בעדינות עד לקבלת מרקם של מרשמלו. ובתיאבון! .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים