הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגה אלגנטית בניחוח הדרים רכה קלילה וטעם חלומי פרווה
לחמם תנור 155 מעלות .
מדף לפני האחרון אפייה רגילה עם תבנית מים שעליה נניח את התבנית עוגה..
התבנית היא 20 סמ קוטר קפיצית שעטפתם את הבחוץ בנייר כסף כפול בכדי שלא יחלחלו מים באפייה.
אפשר תבנית רגילה להניח נייר אפייה רק בתחתית. לא לשמן את התבנית..
בקערה לערבב עם מטרפה ידנית את החלמונים והשמן עד להטמעה..
להוסיף את המיץ תפוזים והקליפה המגורדת לערבב טוב להוסיף את הקמח עוגה והכפית מלח ולערבב למרקם אחיד להניח בצד.
להקציף את החלבונים עם הקורט מלח מהירות איטית עד לקבלת מרקם סבוני להוסיף בהדרגה את הסוכר.
להגביר מהירות עד לקבלת קצפת רכה ועמידה לא להקציף יותר מידי. .
לערבב עם מטרפה שליש מהקצפת לבלילת התפוז/חלמונים .
להוסיף 1/3 נוסף ולקפל בעדינות עם מרית גומי עד לכמעט הטמעה.
להוסיף את ה1/3 האחרון ולקפל בתנועה סיבובית מלמטה עד למרקם אחיד..
בעדינות לא להוריד אויר..
לשפוך לתבנית ובעזרת קיסם בתנועות סיבוביות ממרכז העוגה בכדי לשחרר בועות אויר ולשטח את העוגה מעל .
בעדינות להניח את התבנית מעל תבנית המים ולאפות שעה ו5 דקות..
להוציא ולקרר על רשת שעה ואז לשחרר מהתבנית..