אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

5,613
צפיות

עוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד, בחושה מהירה של סבתא לאה

המתכון של
עוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד, בחושה מהירה של סבתא לאה

עוגה יפהפייה, הכי ישראלית שיש, בחושה, נימוחה, טעימה, מפנקת, נמסה בפה שמכינים ב-5 דקות עבודה, רק לערבב ולאפות.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
  • תבנית עגולה 24-26 או 2 תבניות אינגליש קייק.
  • לעוגה
  • 100 גרם נטורינה רכה מאוד או אפשר במקום הנטורינה 100 גרם חמאה רכה.
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה (סוכר חום בהיר) או
  • 1 סוכר לבן (200 גרם) או
  • אפשר לשלב 1/2 כוס (100) גרם סוכר דמררה (סוכר חום בהיר) + 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן, לשיקולכם.
  • 1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית משומשום מלא (אני השתמשתי בטחינה גולמית אחוה משומשום מלא עם המכסה החום, ראו תמונה, לשיקולכם).
  • 1/3 כוס סילאן (100 גרם, דבש תמרים).
  • 3 ביצים L.
  • 1/2 כפית תמצית וניל.
  • 1 שמנת צמחית (250 מ"ל) או אפשר להחליף ב-1 שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל).
  • 1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח תופח מנופה או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-1 וחצי (210 גרם) קמח לבן מנופה + כפית וחצי אבקת אפייה.
  • 100 גרם פצפוצי שוקולד איכותיים או 100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן.
  • לזריה מעל העוגה 6-7 כפות שקדים פרוסים.
  • לשימון וקישוט התבניות/תבנית
  • טחינה גולמית.
  • זרעי שומשום.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-170.


  • 2

    שימון וקישוט התבניות/תבנית: מברישים היטב את התבניות/תבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום בנדיבות במרכז ובדפנות שלה (ככה שזרעי השומשום יידבקו לטחינה) .


  • 3

    הכנת העוגה....


  • 4

    טורפים נטורינה או חמאה, סוכר, טחינה גולמית, סילאן, ביצים, תמצית וניל, שמנת צמחית או שמנת מתוקה להקצפה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.


  • 5

    מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לתערובת ומערבבים מעט מאוד.


  • 6

    מוסיפים את פצפוצי השוקולד, מערבבים מעט ויוצקים לתבניות/תבנית, זורים שקדים פרוסים בנדיבות ואופים 55-60 דקות בתבנית עגולה 24-26, בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר 45-50 דקות או עד שהעוגות/עוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים), מקררים, פורסים ומגישים..


  • 7

    שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים אבל... מבטיחה לכם שלא ישאר גרגיר שומשום אחד תוך יום יומיים.


  • 8

    טיפים....


  • 9

    כאשר אופים בתבניות אינגליש קייק יש למלא את התבניות לגובה חצי התבנית וכאמור זמן האפייה מתקצר.


  • 10

    זהו מוכן! כדאי נסו, שילוב של הטחינה הגולמית עם הסילאן מעניק לעוגה טעם קטלני של חלבה, העיראקיים קוראים לשילוב הזה סִילַאן ורַשִי (טחינה) הננות שלנו (סבתות) היו מערבבות לנו את הטחינה הגולמית עם הסילאן עד למרקם של ממרח, מורחות לנו על כריך ושולחות אותנו לגן או לבית הספר עם זה, זה היה טעים טעים.


  • 11

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

מחממים תנור אפייה ל-170.


2

שימון וקישוט התבניות/תבנית: מברישים היטב את התבניות/תבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום בנדיבות במרכז ובדפנות שלה (ככה שזרעי השומשום יידבקו לטחינה) .


3

הכנת העוגה....


4

טורפים נטורינה או חמאה, סוכר, טחינה גולמית, סילאן, ביצים, תמצית וניל, שמנת צמחית או שמנת מתוקה להקצפה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.


5

מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לתערובת ומערבבים מעט מאוד.


6

מוסיפים את פצפוצי השוקולד, מערבבים מעט ויוצקים לתבניות/תבנית, זורים שקדים פרוסים בנדיבות ואופים 55-60 דקות בתבנית עגולה 24-26, בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר 45-50 דקות או עד שהעוגות/עוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים), מקררים, פורסים ומגישים..


7

שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים אבל... מבטיחה לכם שלא ישאר גרגיר שומשום אחד תוך יום יומיים.


8

טיפים....


9

כאשר אופים בתבניות אינגליש קייק יש למלא את התבניות לגובה חצי התבנית וכאמור זמן האפייה מתקצר.


10

זהו מוכן! כדאי נסו, שילוב של הטחינה הגולמית עם הסילאן מעניק לעוגה טעם קטלני של חלבה, העיראקיים קוראים לשילוב הזה סִילַאן ורַשִי (טחינה) הננות שלנו (סבתות) היו מערבבות לנו את הטחינה הגולמית עם הסילאן עד למרקם של ממרח, מורחות לנו על כריך ושולחות אותנו לגן או לבית הספר עם זה, זה היה טעים טעים.


11

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים