הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהמיני סברינות נוטפות סירופ עסיסי, מפנקות, מתחסלות, וטעימות, מתכון קל פשוט ומהיר להכנה, ערבוב ולתנור.
מחחמים תנור אפייה ל-180 מעלות.
הכנת הסברינות.. .
בקערה גדולה שמים את השמנת החמוצה או היוגורט יחד עם הביצים, השמן, הסוכר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה .
מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .
ממלאים את תבנית השקעים בתערובת לא עד הסוף, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר .
מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15 דקות עד הזהבה .
מוציאים מהתנור ומקררים היטב.
הכנת הסירופ.. .
בסיר קטן מרתיחים יחדיו את המים, סוכר, מיץ לימון ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין והסירופ מסמיך, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכניסים את הסברינות אחת אחת לתוך הסיר כדי שיספגו היטב את הסירופ, מוציאים ומקררים היטב.
הכנת הקצפת.. .
מקציפים שמנת מתוקה יחד עם החלב והאינטרנט פודינג וניל לקצפת יציבה, מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר כוכב, מזלפים תלולית גבוהה של קצפת במרכז הסברינות, מעטרים בדובדבן ושומרים במקרר עד להגשה.
טיפ.. .
במקום דובדבן מסוכר אפשר לשים פטל טרי או חצי תות שדה או דובדבן טרי.
ככל שהסברינות תהינה יבשות, ככה הן ישתו יותר את הסירופ ויתרככו בלי להתפרק לגמרי.
אפשר להקפיא את הסברינות אחרי האפייה (לפני הסירופ) ואפשר גם אחרי הזילוף עם הקפצה, רק חשוב לעשות זאת בקופסה סגורה היטב .
הסברינות מושלמות גם אחרי יום יומיים, הן אפילו טעימות יותר.
זהו מוכן! כדאי נסו, בלי מיקסר ועבודה קשה, כאמור ערבוב ולתנור, מתכון קל וקוצר מחמאות.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .