אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

4,273
צפיות

מיני סברינות ממכרות ב-10 דקות הכנה של סבתא אביבה

המתכון של
מיני סברינות ממכרות ב-10 דקות הכנה של סבתא אביבה

מיני סברינות נוטפות סירופ עסיסי, מפנקות, מתחסלות, וטעימות, מתכון קל פשוט ומהיר להכנה, ערבוב ולתנור.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לסברינות
  • 1 ורבע כוסות + 2 וחצי כפות קמח לבן רגיל מנופה (200 גרם).
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם, 2 כפיות אבקת אפייה).
  • 1 שמנת חמוצה או 1 יוגורט (200 מ"ל).
  • 3 ביצים L.
  • 1/2 כוס שמן (100 גרם).
  • 1 כוס סוכר + 2 כפות סוכר (120 גרם).
  • לסירופ
  • 2 כוסות מים + 1 וחצי כפות מים (500 מ"ל).
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • מיץ סחוט טרי מלימון בינוני.
  • לקצפת ולעיטור
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (חצי כוס + 2 כפות שמנת מתוקה).
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל (10 גרם).
  • 1/2 כוס חלב (120 מ"ל).
  • קופסת דובדבנים מסוכרים-הנמל
  • נדרש
  • כוסות ובכפות אוניברסליות.
  • תבנית שקעים למיני סברינות משומנת היטב.
אופן ההכנה
  • 1

    מחחמים תנור אפייה ל-180 מעלות.


  • 2

    הכנת הסברינות.. .


  • 3

    בקערה גדולה שמים את השמנת החמוצה או היוגורט יחד עם הביצים, השמן, הסוכר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה .


  • 4

    מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .


  • 5

    ממלאים את תבנית השקעים בתערובת לא עד הסוף, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר .


  • 6

    מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15 דקות עד הזהבה .


  • 7

    מוציאים מהתנור ומקררים היטב.


  • 8

    הכנת הסירופ.. .


  • 9

    בסיר קטן מרתיחים יחדיו את המים, סוכר, מיץ לימון ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין והסירופ מסמיך, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכניסים את הסברינות אחת אחת לתוך הסיר כדי שיספגו היטב את הסירופ, מוציאים ומקררים היטב.


  • 10

    הכנת הקצפת.. .


  • 11

    מקציפים שמנת מתוקה יחד עם החלב והאינטרנט פודינג וניל לקצפת יציבה, מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר כוכב, מזלפים תלולית גבוהה של קצפת במרכז הסברינות, מעטרים בדובדבן ושומרים במקרר עד להגשה.


  • 12

    טיפ.. .


  • 13

    במקום דובדבן מסוכר אפשר לשים פטל טרי או חצי תות שדה או דובדבן טרי.


  • 14

    ככל שהסברינות תהינה יבשות, ככה הן ישתו יותר את הסירופ ויתרככו בלי להתפרק לגמרי.


  • 15

    אפשר להקפיא את הסברינות אחרי האפייה (לפני הסירופ) ואפשר גם אחרי הזילוף עם הקפצה, רק חשוב לעשות זאת בקופסה סגורה היטב .


  • 16

    הסברינות מושלמות גם אחרי יום יומיים, הן אפילו טעימות יותר.


  • 17

    זהו מוכן! כדאי נסו, בלי מיקסר ועבודה קשה, כאמור ערבוב ולתנור, מתכון קל וקוצר מחמאות.


  • 18

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

מחחמים תנור אפייה ל-180 מעלות.


2

הכנת הסברינות.. .


3

בקערה גדולה שמים את השמנת החמוצה או היוגורט יחד עם הביצים, השמן, הסוכר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה .


4

מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .


5

ממלאים את תבנית השקעים בתערובת לא עד הסוף, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר .


6

מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15 דקות עד הזהבה .


7

מוציאים מהתנור ומקררים היטב.


8

הכנת הסירופ.. .


9

בסיר קטן מרתיחים יחדיו את המים, סוכר, מיץ לימון ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין והסירופ מסמיך, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכניסים את הסברינות אחת אחת לתוך הסיר כדי שיספגו היטב את הסירופ, מוציאים ומקררים היטב.


10

הכנת הקצפת.. .


11

מקציפים שמנת מתוקה יחד עם החלב והאינטרנט פודינג וניל לקצפת יציבה, מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר כוכב, מזלפים תלולית גבוהה של קצפת במרכז הסברינות, מעטרים בדובדבן ושומרים במקרר עד להגשה.


12

טיפ.. .


13

במקום דובדבן מסוכר אפשר לשים פטל טרי או חצי תות שדה או דובדבן טרי.


14

ככל שהסברינות תהינה יבשות, ככה הן ישתו יותר את הסירופ ויתרככו בלי להתפרק לגמרי.


15

אפשר להקפיא את הסברינות אחרי האפייה (לפני הסירופ) ואפשר גם אחרי הזילוף עם הקפצה, רק חשוב לעשות זאת בקופסה סגורה היטב .


16

הסברינות מושלמות גם אחרי יום יומיים, הן אפילו טעימות יותר.


17

זהו מוכן! כדאי נסו, בלי מיקסר ועבודה קשה, כאמור ערבוב ולתנור, מתכון קל וקוצר מחמאות.


18

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים