אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

692
צפיות

עוגת שוקולד רכה ונימוחה

המתכון של
עוגת שוקולד רכה ונימוחה

תמיד יוצאת מוצלחת וטעימה בטירוף! ממליצה בחום

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 2 כוסות חלב חם
  • חצי כוס אבקת שוקולית
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • כוס שמן (מומלץ שמן קוקוס)
  • המרכיבים לקרם שוקולד -
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • או לחילופין -
  • שמנת מתוקה של פעם
  • סוכר
  • אבקת קקאו
  • קצת חלב
  • (זה מה שאתן רואות בתמונה כי לא היה לי שוקולד מריר או שמנת מתוקה להקצפה אז אילתרתי)
  • לקישוט -
  • תותים
  • או לחילופין -
  • מה שבא לכן 😘
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר או קערה ומיקסר ידני מכניסים תכוסות סוכר + בקמח + האבקת אפיה + הסוכר וניל + השוקולית + הקקאו מערבלים דקה ואז מוסיפים תביצים ותכוסות חלב חם ומערבלים עוד 2 דקות במהירות גבוהה...


  • 2

    לאחר דקה שתיים שכל המרכיבים מתגבשים מוסיפים בהדרגה תשמן...


  • 3

    משמנים תבנית מלבנית גדולה או עגולה גדולה ושופכים לתוך התבנית תתעורבת העוגה...


  • 4

    מכניסים תעוגה לתנור שחומם מראש ל 180° למשך 45 דקות.. .


  • 5

    לא לפתוח תתנור לפני 40 דקות! בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה...


  • 6

    לקרם השוקולד המריר מכניסים שמנת מתוקה לסיר קטן ומחממין על להבה בינונית עד שהשמנת חמה ומבעבעת קצת.. .


  • 7

    מכבים תלהבה ואז שוברים לקוביות 150 גרם שוקולד מריר מכניסים לתוך הסיר ומערבבים עד שהשוקולד מתנמס את מה שנישאר מהחבילת שוקולד המריר שמים בצד בנתיים...


  • 8

    שופכים חצי מהכמות של השוקולד המומס בשמנת לקערית ומניחים בצד...


  • 9

    שוברים לקוביות את מה שנישאר מחבילת השוקולד ומוסיפים לשוקולד עם השמנת שבסיר ומערבבים עד שהכל מתנמס...


  • 10

    כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים בה חורים בכל שטח העוגה ואז שופכים את קרם השוקולד ששמנו בקערית בצד (הוא דליל יותר ממה שיש בסיר שנוסף לו עוד שוקולד) ממתינים חמש דקות ואז יוצקים על העוגה את קרם השוקולד הסמיך מהסיר ושמים במקרר שתתייצב...


  • 11

    אפשרי גם במקום קרם שוקולד לשפוך על העוגה המחוררת חלב חם עם שוקולית וקקאו כדי שיספג והיא תיהיה רטובה ואז למרוח עלייה שמנת מתוקה של פעם שעורבבה עם חלב סוכר וקקאו.. קצת לא שיגרתי אבל יוצא פצצה...


1

בקערת מיקסר או קערה ומיקסר ידני מכניסים תכוסות סוכר + בקמח + האבקת אפיה + הסוכר וניל + השוקולית + הקקאו מערבלים דקה ואז מוסיפים תביצים ותכוסות חלב חם ומערבלים עוד 2 דקות במהירות גבוהה...


2

לאחר דקה שתיים שכל המרכיבים מתגבשים מוסיפים בהדרגה תשמן...


3

משמנים תבנית מלבנית גדולה או עגולה גדולה ושופכים לתוך התבנית תתעורבת העוגה...


4

מכניסים תעוגה לתנור שחומם מראש ל 180° למשך 45 דקות.. .


5

לא לפתוח תתנור לפני 40 דקות! בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה...


6

לקרם השוקולד המריר מכניסים שמנת מתוקה לסיר קטן ומחממין על להבה בינונית עד שהשמנת חמה ומבעבעת קצת.. .


7

מכבים תלהבה ואז שוברים לקוביות 150 גרם שוקולד מריר מכניסים לתוך הסיר ומערבבים עד שהשוקולד מתנמס את מה שנישאר מהחבילת שוקולד המריר שמים בצד בנתיים...


8

שופכים חצי מהכמות של השוקולד המומס בשמנת לקערית ומניחים בצד...


9

שוברים לקוביות את מה שנישאר מחבילת השוקולד ומוסיפים לשוקולד עם השמנת שבסיר ומערבבים עד שהכל מתנמס...


10

כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים בה חורים בכל שטח העוגה ואז שופכים את קרם השוקולד ששמנו בקערית בצד (הוא דליל יותר ממה שיש בסיר שנוסף לו עוד שוקולד) ממתינים חמש דקות ואז יוצקים על העוגה את קרם השוקולד הסמיך מהסיר ושמים במקרר שתתייצב...


11

אפשרי גם במקום קרם שוקולד לשפוך על העוגה המחוררת חלב חם עם שוקולית וקקאו כדי שיספג והיא תיהיה רטובה ואז למרוח עלייה שמנת מתוקה של פעם שעורבבה עם חלב סוכר וקקאו.. קצת לא שיגרתי אבל יוצא פצצה...


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים