אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

3,473
צפיות

דובוש דבש

המתכון של
דובוש דבש

שכבות רכות ונמסות של ספונ'ג ביניהם קרם מעלף של גאנש דבש מתובל. עוגה מרשימה וטעימה ביותר

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקשה מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קשה מאוד
מרכיבים
  • חומרים ל-3 דפי רולדה דבש
  • 8 חלבונים
  • 6 כפות גדושות סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 10 כפות קמח גדושות + 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית גדושה קפה נמס.
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט ציפורן
  • קורט מלח
  • 4 כפות שמן
  • לגאנש שוקולד לבן דבש
  • 1 קרטון שמנת מתוקה
  • 3 כפות דבש
  • 5 חפיסות של 100 גרם כל אחת של שוקולד לבן
  • כף חמאה
  • לציפוי העליון
  • חצי קרטון שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן.
  • כפית חמאה
אופן ההכנה
  • 1

    רצוי את כל ההכנה לדובוש להכין יום לפני. את הרולדות ואת הגאנש..


  • 2

    לחמם תנור לחום של 220 מעלות כן, זה לא טעות ל-220 מעלות.


  • 3

    לנפות ביחד הקמח, אבקת אפיה, הקפה נמס, הקינמון הציפורן לתוך קערית, לשים בצד..


  • 4

    להקציף החלבונים עם קורט מלח, להוסיף הסוכר כף אחר כף. לקבלת קצף תפוח וקשה.


  • 5

    לעצור המיקסר ולהוסיף הדבש להמשיך להקציף..


  • 6

    להנמיך המיקסר ולהוסיך את החלמונים ולהמשיך בהקצפה להגביר המהירות לחצי דקה ולהנמיך..


  • 7

    כעת להוסיף את כל היבשים שניפינו מקודם ממש על מ הירות איטית..


  • 8

    להוסיף את השמן ולהפסיק את פעולת המיקסר. כעת לערבב ממש בעדינות ולוודא שהכל מעורבב היטב..


  • 9

    כעת להכנת הרולדות.


  • 10

    לשים נייר אפייה בתבנית להניח כשליש ממסת העוגה.. ולרדד יפה ובאחידות על התבנית. אני מכינה אותן ממש דקות..


  • 11

    להכניס את תבנית לתנור החם מאוד. ולא לעזוב התנור. לאחר כ-5 דקות להפוך התבנית וכשהכל שחום יפה. להוציא מהתנור..


  • 12

    כל האפיה של רולדה אחת היא כ-10 דקות לא יותר..


  • 13

    כך להכין 3 רולדות..


  • 14

    הכנת הגאנש:.


  • 15

    בשים בסיר השמנת מתוקה להוסיף הדבש. עד ממש לפני רתיחה ולהוריד מהאש..


  • 16

    להוסיף השוקולד הלבן כקוביות ולערבב היטב כל הזמן..


  • 17

    לערבב ולערבב עד להמסת השוקולד ולהתמזגותו עם השמנת מתוקה והדבש.


  • 18

    לקרר ולהכניס למקרר לפחות ללילה..


  • 19

    כעת לשלב ההרכבה, אנא קיראו בהקפדה וצפו בתמונות זה ממש חשוב להבנה..


  • 20

    להוציא הגאנש מהמקרר ולהקציף כשתי דקות עד היותו אוורירי..


  • 21

    לקחת רולדה אחת להניח על משטח עבודה..


  • 22

    לקחת מעט מהגאנש ולמרוח על כל הרולדה. לקחת רולדה נוספת ולהניח על הרולדה הראשונה..


  • 23

    למרוח גם עליה גאנש. .


  • 24

    כעת לחתוך לחצי את הרולדות. ולהניח חצי על חצי. כך שיש 4 שכבות. להכניס למקפיא..


  • 25

    לאחר שטיפה מתקשה להוציא מהמקפיא ושוב לחתוך לחצי ולשים חצי על חצי.. כך שיש כעת 8 שכבות. למקפיא..


  • 26

    כעת יש מלבן יש לשים את העוגה ממש בקצה השיש שתהיה אחיזה טובה..


  • 27

    שמים את הסכין כך ששתהיה למטה במלבן והחלק העליון של הסכין יהיה למעלה (שתראו שני משולשים) ראו תצלום.


  • 28

    כעת לחתוך בצורה אחידה לאורך כל הדרך לאחוז היטב שתהיו בשליטה, כך שיצאו מהמלבן שני משולשים לאורך..


  • 29

    כעת לקחת את המשולשים ולהדביק אותם אחד לשני בבסיס הרחב שלהם. .


  • 30

    להדק היטב היטב ..היטב שלא יהיה אויר בפנים, להכניס למקפיא..


  • 31

    לקחת את הרולדה שנשארה. למרוח על השליש מהגאנש ואז לשים את העוגה על החלק הזה..


  • 32

    למרוח בצד אחד גאנש ולהדביק ושוב למרוח בצד האחרון ולהדביק יתרת הרולדה..


  • 33

    להדק היטב היטב הכל.. ליישר העוגה מכל הצדדים ..


  • 34

    למרוח בחיצוני יתרת הגאנש אם נשאר..


  • 35

    כעת להכין את הציפוי , לחמם השמנת מתוקה עד לפני הרתחה להוסיףך השוקולד ולערבב היטב היטב היטב! .


  • 36

    להוסיף החמאה ולערבב..


  • 37

    לצפות העוגה מכל הצדדים היטב..


  • 38

    ב ת י א ב ו ן !!.


  • 39

    חג שמח!.


1

רצוי את כל ההכנה לדובוש להכין יום לפני. את הרולדות ואת הגאנש..


2

לחמם תנור לחום של 220 מעלות כן, זה לא טעות ל-220 מעלות.


3

לנפות ביחד הקמח, אבקת אפיה, הקפה נמס, הקינמון הציפורן לתוך קערית, לשים בצד..


4

להקציף החלבונים עם קורט מלח, להוסיף הסוכר כף אחר כף. לקבלת קצף תפוח וקשה.


5

לעצור המיקסר ולהוסיף הדבש להמשיך להקציף..


6

להנמיך המיקסר ולהוסיך את החלמונים ולהמשיך בהקצפה להגביר המהירות לחצי דקה ולהנמיך..


7

כעת להוסיף את כל היבשים שניפינו מקודם ממש על מ הירות איטית..


8

להוסיף את השמן ולהפסיק את פעולת המיקסר. כעת לערבב ממש בעדינות ולוודא שהכל מעורבב היטב..


9

כעת להכנת הרולדות.


10

לשים נייר אפייה בתבנית להניח כשליש ממסת העוגה.. ולרדד יפה ובאחידות על התבנית. אני מכינה אותן ממש דקות..


11

להכניס את תבנית לתנור החם מאוד. ולא לעזוב התנור. לאחר כ-5 דקות להפוך התבנית וכשהכל שחום יפה. להוציא מהתנור..


12

כל האפיה של רולדה אחת היא כ-10 דקות לא יותר..


13

כך להכין 3 רולדות..


14

הכנת הגאנש:.


15

בשים בסיר השמנת מתוקה להוסיף הדבש. עד ממש לפני רתיחה ולהוריד מהאש..


16

להוסיף השוקולד הלבן כקוביות ולערבב היטב כל הזמן..


17

לערבב ולערבב עד להמסת השוקולד ולהתמזגותו עם השמנת מתוקה והדבש.


18

לקרר ולהכניס למקרר לפחות ללילה..


19

כעת לשלב ההרכבה, אנא קיראו בהקפדה וצפו בתמונות זה ממש חשוב להבנה..


20

להוציא הגאנש מהמקרר ולהקציף כשתי דקות עד היותו אוורירי..


21

לקחת רולדה אחת להניח על משטח עבודה..


22

לקחת מעט מהגאנש ולמרוח על כל הרולדה. לקחת רולדה נוספת ולהניח על הרולדה הראשונה..


23

למרוח גם עליה גאנש. .


24

כעת לחתוך לחצי את הרולדות. ולהניח חצי על חצי. כך שיש 4 שכבות. להכניס למקפיא..


25

לאחר שטיפה מתקשה להוציא מהמקפיא ושוב לחתוך לחצי ולשים חצי על חצי.. כך שיש כעת 8 שכבות. למקפיא..


26

כעת יש מלבן יש לשים את העוגה ממש בקצה השיש שתהיה אחיזה טובה..


27

שמים את הסכין כך ששתהיה למטה במלבן והחלק העליון של הסכין יהיה למעלה (שתראו שני משולשים) ראו תצלום.


28

כעת לחתוך בצורה אחידה לאורך כל הדרך לאחוז היטב שתהיו בשליטה, כך שיצאו מהמלבן שני משולשים לאורך..


29

כעת לקחת את המשולשים ולהדביק אותם אחד לשני בבסיס הרחב שלהם. .


30

להדק היטב היטב ..היטב שלא יהיה אויר בפנים, להכניס למקפיא..


31

לקחת את הרולדה שנשארה. למרוח על השליש מהגאנש ואז לשים את העוגה על החלק הזה..


32

למרוח בצד אחד גאנש ולהדביק ושוב למרוח בצד האחרון ולהדביק יתרת הרולדה..


33

להדק היטב היטב הכל.. ליישר העוגה מכל הצדדים ..


34

למרוח בחיצוני יתרת הגאנש אם נשאר..


35

כעת להכין את הציפוי , לחמם השמנת מתוקה עד לפני הרתחה להוסיףך השוקולד ולערבב היטב היטב היטב! .


36

להוסיף החמאה ולערבב..


37

לצפות העוגה מכל הצדדים היטב..


38

ב ת י א ב ו ן !!.


39

חג שמח!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים