הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהלא תפסיקו ליישר את העוגת תפוחים ושטרוייזל! עוגה קלסית ונוסטלגית! -עוגה של שנים, עת הכנתיה קבוע בקונדיטוריה ״שטרן״ כל ביס ממיס!!
לחמם תנור לחום של 175 מעלות..
ראשית להכין את מחומרי הבצק בצק פריך לתחתית. להכניס למקפיא לכרבע שעה..
להוציא לשמן תבנית ולשטח הבצק ולהניח בתבנית בתחתית וטיפה לשוליים...
להכניס התחתית למקפיא ל-10 דקות..
לאחר עשר דקות להכניס התחתית לתנור שחומם מראש לכעשר דקות.. .
לבדוק שהתחתית נאפתה חלקית. להוציא מהתנור..
אופן הכנת השטרוייזל:.
לשים בשיש הקמח לעשות באמצע "חור".."עיגול" ובזה לשים את המרגרינה והסוכר...
ובידיים לערבב באמצע וכל פעם להוסיף קמח ובעזרת שתי כפות הידיים למולל כמו שמשחקים בחול.
עד לקבלת פירורים יפים. כעת להוסיף לזה כף סוכר ולערבב קלות. להניח בצד..
אופן הכנת המלית:.
לקלף את התפוחים לחתוך כל תפוח לחצי ואז כל חצי לארבע. חלק ניתן לקוביות..
ניתן לרכך טיפה על הגז או מיקרו. כל תפוח שאני מקלפת וחותכת.. מכניסה למיקרו לכ-30 שניות..
מיד מכניסה לקופסה וסוגרת עם המכסה.. וכך מרככת את כולם תוך כדי קילוף וחיתוך.. .
התפוחים לא צריכים להיות רכים ממש.. טיפה קשים..
להוסיף חלק מהסוכר מיץ לימון, ואת יתר החומרים למלית.. כולל פירורי הביסקויטים, כעת לערבב ולטעום אם הטעם .
ערב לכם.. אם צריך להוסיף סוכר או עוד טיפה לימון.. ככה אני משפרת עד שאני מרוצה מהטעם..
לשפוך המלית לתבנית ללא הנוזלים שנוצרו. להדק קלות את המסה ומעל לפזר את השטרוייזל בצורה אחידה. להכניס לתנור לחום של 175 מעלות לכ-45 מעלות או עד שהפירורים קיבלו צבע..
רצוי להכניס למקרר. בימי החורף ניתן להשאיר בחוץ. .
הצעות הגשה: להוסיף כדור גלידה /קצפת /רוטב וניל.
ב-ת-א-ב-ו-ן- !!!.