אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגות

972
צפיות

עוגת קפה שכבות

המתכון של
עוגת קפה שכבות

להתפנק עם כוס קפה...

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לעוגה
  • 8 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 3-4 כפות קפה נמס
  • 2 סוכר וניל
  • 1/4 1 כוסות מים רותחים
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 1 אבקת אפייה
  • למילוי קרם קפה
  • 1/2 1 שמנת מתוקה
  • 2 סוכר וניל
  • כף קפה נמס
  • כף סוכר
  • לציפוי שוקולד
  • 150 גרם שוקולד מריר משובח
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • *לעוגה פרווה ניתן להמיר שמנת מתוקה בקצפת צימחית
אופן ההכנה
  • 1

    מקציפים ביצים שלמות, תוך הוספת הסוכר בהדרגה..


  • 2

    מנמיכים מהירות ומוסיפים שמן בזרם דק, קפה וסוכר וניל..


  • 3

    מוסיפים תוך כדי הקצפה לסירוגין את הקמח והמים (פעם קצת קמח ופעם קצת מים), לבסוף מוסיפים גם את אבקת האפייה..


  • 4

    יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא יבש..


  • 5

    לקרם קפה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל וכף הסוכר, מוסיפים תוך כדי הקצפה גם את הקפה הנמס, עד לקבלת קצפת יציבה..


  • 6

    לאחר האפייה חוצים את העוגה וממלאים בקרם קצפת בטעם קפה בנדיבות. מצפים גם את העוגה בקרם, מעל ובדפנות..


  • 7

    לציפוי השוקולד: ממסים שוקולד ושמנת מתוקה במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מערבבים עד לקבלת קרם שוקולד חלק ונוזלי..


  • 8

    יוצקים את קרם השוקולד מעל העוגה ומטלטלים לכל הכיוונים בכדי לקבל שכבה אחידה של ציפוי על גבי העוגה..


  • 9

    מקשטים את העוגה כרצונכם. בהצלחה:).


1

מקציפים ביצים שלמות, תוך הוספת הסוכר בהדרגה..


2

מנמיכים מהירות ומוסיפים שמן בזרם דק, קפה וסוכר וניל..


3

מוסיפים תוך כדי הקצפה לסירוגין את הקמח והמים (פעם קצת קמח ופעם קצת מים), לבסוף מוסיפים גם את אבקת האפייה..


4

יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא יבש..


5

לקרם קפה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל וכף הסוכר, מוסיפים תוך כדי הקצפה גם את הקפה הנמס, עד לקבלת קצפת יציבה..


6

לאחר האפייה חוצים את העוגה וממלאים בקרם קצפת בטעם קפה בנדיבות. מצפים גם את העוגה בקרם, מעל ובדפנות..


7

לציפוי השוקולד: ממסים שוקולד ושמנת מתוקה במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מערבבים עד לקבלת קרם שוקולד חלק ונוזלי..


8

יוצקים את קרם השוקולד מעל העוגה ומטלטלים לכל הכיוונים בכדי לקבל שכבה אחידה של ציפוי על גבי העוגה..


9

מקשטים את העוגה כרצונכם. בהצלחה:).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים