לןגן

עוגת קפה שכבות

מאת: לילך טייב, פורסם: 23/04/2018 | 07:33
עוגת קפה שכבות

תקציר המתכון: להתפנק עם כוס קפה...

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לעוגה

למילוי קרם קפה

לציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. מקציפים ביצים שלמות, תוך הוספת הסוכר בהדרגה.

  2. מנמיכים מהירות ומוסיפים שמן בזרם דק, קפה וסוכר וניל.

  3. מוסיפים תוך כדי הקצפה לסירוגין את הקמח והמים (פעם קצת קמח ופעם קצת מים), לבסוף מוסיפים גם את אבקת האפייה.

  4. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא יבש.

  5. לקרם קפה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל וכף הסוכר, מוסיפים תוך כדי הקצפה גם את הקפה הנמס, עד לקבלת קצפת יציבה.

  6. לאחר האפייה חוצים את העוגה וממלאים בקרם קצפת בטעם קפה בנדיבות. מצפים גם את העוגה בקרם, מעל ובדפנות.

  7. לציפוי השוקולד: ממסים שוקולד ושמנת מתוקה במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מערבבים עד לקבלת קרם שוקולד חלק ונוזלי.

  8. יוצקים את קרם השוקולד מעל העוגה ומטלטלים לכל הכיוונים בכדי לקבל שכבה אחידה של ציפוי על גבי העוגה.

  9. מקשטים את העוגה כרצונכם. בהצלחה:)