אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

5,546
צפיות

קובה סולת דלעת

המתכון של
קובה סולת דלעת

התבשיל האהוב על אחותי, טעים ומנחם

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבשר -
  • 1 בצל קצוץ דק מטוגן בכף שמן
  • 500 גר' בשר בקר טחון
  • כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית בהרט (לא חובה)
  • כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כף שמן
  • 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
  • לבצק הקובות -
  • 3 כוסות סולת
  • כפית מלח
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • למרק -
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות מלח + מעט פלפל שחור
  • מיץ מ- 1.5 לימונים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
  • 300 גר' דלעת קלופה חתוכה לקוביות או 1 בטטה קלופה וחתוכה לעיגולים קטנים
  • 2 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1 גזר קלוף חתוך לעיגולים
אופן ההכנה
  • 1

    למעטפת הקובות:.


  • 2

    בקערה להניח את 3 כוסות סולת, כפית מלח, כוס אחת של מי ברז 2 כפות שמן. ללוש היטב ולתת לנוח 2 דק'..


  • 3

    להוסיף עוד כוס מי ברז וללוש היטב..


  • 4

    בקערה נפרדת להניח את כל מרכיבי המלית- 1 בצל קצוץ מטוגן, 500 ג' בקר טחון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית בהרט, כף פפריקה מתוקה בשמן, כף שמן וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה ולערבב היטב..


  • 5

    ליצור בערך 20 כדורי בשר קטנים ולהניח על צלחת..


  • 6

    לוקחים מבצק הסולת, ומשטחים על כף היד (עדיף להרטיב אותה מעט) דק ככל האפשר..


  • 7

    מניחים קציצת בשר וסוגרים את הבצק עליה בעדינות עם ידיים רטובות עד שהבצק עוטף את הקציצה..


  • 8

    מניחים על מגש..


  • 9

    בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה..


  • 10

    מוסיפים את 2 כפות הרסק, 1 כף סוכר, 2 כפיות מלח, חמעט פלפל שחור טחון, מיץ לימון, 1 כף אבקת מרק עוף, 1 כף פפריקה מתוקה בשמן, 1 עגבניה חתכה לקוביות, 300 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות או 1 בטטה קלופה וחתוכה לעיגולים קטנים, 2 קישורים קלופים וחתוכים לעיגולים, 1 גזר קלוף חתוך לעיגולים. .


  • 11

    יוצקים מים עד לגובה 3/4 מהסיר ומביאים לרתיחה אחת..


  • 12

    מוסיפים למרק הרותח את הקובות בעדינות ומערבבים מדי פעם עם כף שלא יידבקו..


  • 13

    מנמיכים את האש ומבשלים 1.5 שעות..


  • 14

    מעדן ♥.


1

למעטפת הקובות:.


2

בקערה להניח את 3 כוסות סולת, כפית מלח, כוס אחת של מי ברז 2 כפות שמן. ללוש היטב ולתת לנוח 2 דק'..


3

להוסיף עוד כוס מי ברז וללוש היטב..


4

בקערה נפרדת להניח את כל מרכיבי המלית- 1 בצל קצוץ מטוגן, 500 ג' בקר טחון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית בהרט, כף פפריקה מתוקה בשמן, כף שמן וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה ולערבב היטב..


5

ליצור בערך 20 כדורי בשר קטנים ולהניח על צלחת..


6

לוקחים מבצק הסולת, ומשטחים על כף היד (עדיף להרטיב אותה מעט) דק ככל האפשר..


7

מניחים קציצת בשר וסוגרים את הבצק עליה בעדינות עם ידיים רטובות עד שהבצק עוטף את הקציצה..


8

מניחים על מגש..


9

בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה..


10

מוסיפים את 2 כפות הרסק, 1 כף סוכר, 2 כפיות מלח, חמעט פלפל שחור טחון, מיץ לימון, 1 כף אבקת מרק עוף, 1 כף פפריקה מתוקה בשמן, 1 עגבניה חתכה לקוביות, 300 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות או 1 בטטה קלופה וחתוכה לעיגולים קטנים, 2 קישורים קלופים וחתוכים לעיגולים, 1 גזר קלוף חתוך לעיגולים. .


11

יוצקים מים עד לגובה 3/4 מהסיר ומביאים לרתיחה אחת..


12

מוסיפים למרק הרותח את הקובות בעדינות ומערבבים מדי פעם עם כף שלא יידבקו..


13

מנמיכים את האש ומבשלים 1.5 שעות..


14

מעדן ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים