כוסברה קצוצה או פטרוזליה מעט שמן ולערבב.(אני לא מטגנת את הבשר)
בצק סולת
=======
3 וחצי כוסות סולת,(הכוסות הם זכוכית עם ידית של קפה )מעט מלח,2 כפיות שמן,כוס ורבע מים ,לערבב ולתת לנוח 5 דקות
נגלגל את הקובות נניח בתבנית עם מעט מים ,,,נכניס למקרר ובינתיים נכין את המרק
אופציה 2 לבצק גרישה
=================
מרכיבים לבצק:2 כוסות גרישה דק מושרה במים חצי שעה ולסחוט היטב,4 כוסות סולת,כפית מלח,2 כפות שמן,כ 2 וחצי כוסות מים עד שנוצר בצק נוח !! השתמשתי בכוס חד פעמי החם !
אופן ההכנה
1
מרכיבים .
2
חבילת עלי סלק(מנגולד) קצוצים קטן עם מעט מהחלק הלבן.
3
4 גבעולי סלרי כולל עלים קצוצים קטן.
4
2 גזרים לקוביות.
5
2 קישואים לקוביות.
6
בצל קצוץ קטן.
7
3 שיני שום מגורדות.
8
מיץ מחצי לימון ..
9
ליטר וחצי מים.
10
ברבע כוס שמן נטגן את הבצל עד להזהבה ..,נוסיף את השום...כף כורכום ונערבב .,נוסיף את הירק והירקות ....כף אבקת מרק עוף...מלח..,פלפל שחור גרוס ואת המים רצוי רותחים....נרתיח את הירקות להבה גבוהה 20 דקות....נכניס את הקובות בהדרגה כל פעם כ 5 כדורים ולנענע את הסיר .,,,נבשל על להבה נמוכה לעוד 40 דקות ..נוסיף את הלימון הסחוט ונכבה את הגז לאחר 10 דקות.בהצלחה אילנית בניזרי 💜 .
1
מרכיבים .
2
חבילת עלי סלק(מנגולד) קצוצים קטן עם מעט מהחלק הלבן.
3
4 גבעולי סלרי כולל עלים קצוצים קטן.
4
2 גזרים לקוביות.
5
2 קישואים לקוביות.
6
בצל קצוץ קטן.
7
3 שיני שום מגורדות.
8
מיץ מחצי לימון ..
9
ליטר וחצי מים.
10
ברבע כוס שמן נטגן את הבצל עד להזהבה ..,נוסיף את השום...כף כורכום ונערבב .,נוסיף את הירק והירקות ....כף אבקת מרק עוף...מלח..,פלפל שחור גרוס ואת המים רצוי רותחים....נרתיח את הירקות להבה גבוהה 20 דקות....נכניס את הקובות בהדרגה כל פעם כ 5 כדורים ולנענע את הסיר .,,,נבשל על להבה נמוכה לעוד 40 דקות ..נוסיף את הלימון הסחוט ונכבה את הגז לאחר 10 דקות.בהצלחה אילנית בניזרי 💜 .