חצי קילו בשר בקר עם קצת שומן חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל
חצי כוס רסק עגבניות
12 שיני שום מקולפים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור או 1/4 כפית פלפל לבן ( אני אישית אוהבת שחור)
4 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפות כמון
רבע כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1
לשטוף את השעועית מספר פעמים ולברור שאין אבנים .
2
להשרות לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נרוסטה ולכסות.
3
לשטןף שוב ולהחזירלסיר עם מים עד לגובה כפול ולהביא לרתיחה להנמיך את האש לבינוני ולבשל כשעה. לא לכסות את הסיר.
4
להוסיף את השום ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
5
בשלב זה לבדוק את השעועית אם התבשלה . השיטה הכי מוצלחת בעיניי לבדוק את הרכות של השעועית היא בלמעוך בין שתי האצבעות אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפקרת ל2 זה סימן שהתבשלה השועית.
6
פה מתחילה החגיגה....
7
במחבת חמה לשים כף שמן זית להשחים את הבשר בכל צדדיו ( לחתןך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 סמ לפזר על הבשר מעט קמח רגיל מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת..
8
להוסיף את הבשר לסיר השעועית ולבשל שעה נוספת על אש בינונית ולערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר.
9
להוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ולבשל כ-20 דקות.
10
בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב .
11
בתאבון.
1
לשטוף את השעועית מספר פעמים ולברור שאין אבנים .
2
להשרות לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נרוסטה ולכסות.
3
לשטןף שוב ולהחזירלסיר עם מים עד לגובה כפול ולהביא לרתיחה להנמיך את האש לבינוני ולבשל כשעה. לא לכסות את הסיר.
4
להוסיף את השום ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
5
בשלב זה לבדוק את השעועית אם התבשלה . השיטה הכי מוצלחת בעיניי לבדוק את הרכות של השעועית היא בלמעוך בין שתי האצבעות אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפקרת ל2 זה סימן שהתבשלה השועית.
6
פה מתחילה החגיגה....
7
במחבת חמה לשים כף שמן זית להשחים את הבשר בכל צדדיו ( לחתןך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 סמ לפזר על הבשר מעט קמח רגיל מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת..
8
להוסיף את הבשר לסיר השעועית ולבשל שעה נוספת על אש בינונית ולערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר.
9
להוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ולבשל כ-20 דקות.