אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

87
צפיות

שווארמה ביתית

המתכון של
שווארמה ביתית

הריח מטריף והטעם אלוהי - בקלי קלות

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • מתאים לכ- 4 סועדים, ניתן להכפיל כמויות
  • קילו סטייק פרגיות או הודו נקבה
  • בצל גדול קלוף חתוך לרצועות דקות
  • למרינדה-
  • 10 כפות שמן זית
  • 5 כפות תבלין שווארמה או פילדלפיה
  • 5 כפות תבלין גריל עוף
  • חצי כף תבלין צ'ילי מתוק או חריף לטעמכם
  • כפית פפריקה אדומה חריפה
  • 3/4 כפית כמון
  • 4 כפות קורנפלור
  • 3/4 כף מלח
  • 3/4 כף פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה לערבב את כל מצרכי המרינדה היטב..


  • 2

    להכניס את נתחי הפרגיות פנימה ולתת לנוח שעה במקרר..


  • 3

    לחתוך את הבצל לרצועות דקות..


  • 4

    לחמם תנור 200 מעלות טורבו..


  • 5

    לקחת תבנית אינגליש קייק או מלבנית, להניח שכבת פרגיות, עליה שכבת בצל ולדחוס. שוב לחזור על הפעולה עד שיש שכבות בתבנית של פרגיות ובצל..


  • 6

    לעטוף בנייר כסף, לאפות שעה וחצי בתנור..


  • 7

    להסיר את הכיסוי ולאפות שוב רבע שעה..


  • 8

    להוציא את תכולת התבנית לקערת הגשה, לחתוך דק עם סכין..


  • 9

    לזלף טחינה מעל ולטרוף.


1

בקערה לערבב את כל מצרכי המרינדה היטב..


2

להכניס את נתחי הפרגיות פנימה ולתת לנוח שעה במקרר..


3

לחתוך את הבצל לרצועות דקות..


4

לחמם תנור 200 מעלות טורבו..


5

לקחת תבנית אינגליש קייק או מלבנית, להניח שכבת פרגיות, עליה שכבת בצל ולדחוס. שוב לחזור על הפעולה עד שיש שכבות בתבנית של פרגיות ובצל..


6

לעטוף בנייר כסף, לאפות שעה וחצי בתנור..


7

להסיר את הכיסוי ולאפות שוב רבע שעה..


8

להוציא את תכולת התבנית לקערת הגשה, לחתוך דק עם סכין..


9

לזלף טחינה מעל ולטרוף.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים