- קטגוריהפשטידות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
-
-
-
1 סלסלת פטריות טריות שטופות וקצוצות או 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות מסוננת מהמים
-
4 כפות פירורי לחם (עדיפות למוזהבים)
-
3 כפות מרק פטריות או שקית של אבקת רוטב פטריות
-
-
-
כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור טחון
-
-
1 שקית אבקת אפייה (10 גר')
אופן ההכנה
-
1
לבשל את תפו''א והבטטה 20 דקות במים רותחים עד שמזלג ננעץ בהם ללא קושי.
-
2
לסנן מהמים ולתת להתקרר 10 דקות.
-
3
בינתיים לטגן במחבת עם 3 כפות שמן את הבצלים הקצוצים כדקה תוך ערבוב..
-
4
להוסיף את הפטריות הקצוצות ולטגן יחד כ- 9 דקות תוך ערבוב עד שהתערובת משחימה ומזהיבה..
-
5
לחמם תנור 200 מעלות רגיל (לא טורבו).
-
6
לחתוך את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות קטנות (לא קצוצות, שירגישו את הביס).
-
7
להכניס לקערה את כל מצרכי הפשטידה כולל תכולת המחבת ולערבב היטב..
-
8
למזוג לתבנית בינונית או עגולה משומנת עם מעט שמן ולאפות 50 דקות או עד שמזהיבה ומשחימה..
-
9
לתת 10 דקות להתייצב לאחר האפייה ולטרוף.
-
10
אגב, יום למחרת אחרי לילה במקרר אפילו עוד יותר טעימה....
1
לבשל את תפו''א והבטטה 20 דקות במים רותחים עד שמזלג ננעץ בהם ללא קושי.
2
לסנן מהמים ולתת להתקרר 10 דקות.
3
בינתיים לטגן במחבת עם 3 כפות שמן את הבצלים הקצוצים כדקה תוך ערבוב..
4
להוסיף את הפטריות הקצוצות ולטגן יחד כ- 9 דקות תוך ערבוב עד שהתערובת משחימה ומזהיבה..
5
לחמם תנור 200 מעלות רגיל (לא טורבו).
6
לחתוך את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות קטנות (לא קצוצות, שירגישו את הביס).
7
להכניס לקערה את כל מצרכי הפשטידה כולל תכולת המחבת ולערבב היטב..
8
למזוג לתבנית בינונית או עגולה משומנת עם מעט שמן ולאפות 50 דקות או עד שמזהיבה ומשחימה..
9
לתת 10 דקות להתייצב לאחר האפייה ולטרוף.
10
אגב, יום למחרת אחרי לילה במקרר אפילו עוד יותר טעימה....
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים