- קטגוריהפשטידות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
לגראטן (תבנית פיירקס 27X18 או תבנית קוטר 22)
-
כ- 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים הכי דק שאפשר (אם יש לכם מנדולינה- הרווחתם)
-
2 מיכלים שמנת 15% לבישול (500 מ"ל)
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
מסדרים בצורת רעפים את תפוחי האדמה ומתבלים כל שכבה..
-
2
ממשיכים עד שנגמרים תפוחי האדמה (שכבה, תיבלון ועוד שכבה וכן הלאה)..
-
3
שופכים את השמנת ולוחצים את שכבות תפוחי האדמה להידוק.זה בסדר עם השמנת לא תכסה לגמרי את השכבה העליונה..
-
4
משחו את הגראטן בטיפה שמן והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות עד ששכבות תפוחי האדמה רכות והשכבה העליונה זהובה יפה (לא שרופה!)..
-
5
מוציאים, נותנים לגראטן 5-7 דקות מנוחה ומגישים לשולחן..
-
6
זהו, תהנו ובתאבון..
-
7
טיפים/ גיוונים:.
-
8
1. אפשר להכין שכבה של תפוחי אדמה ושכבה של בטטה, גם יצא טעים וגם צבעוני..
-
9
2. התיבלון שלי הוא בגדר המלצה אתם יכולים להשתמש בחלק או במה שאתם אוהבים..
-
10
3. אפשר להכין גם בתבנית אינגלייש-קייק ארוכה..
1
מסדרים בצורת רעפים את תפוחי האדמה ומתבלים כל שכבה..
2
ממשיכים עד שנגמרים תפוחי האדמה (שכבה, תיבלון ועוד שכבה וכן הלאה)..
3
שופכים את השמנת ולוחצים את שכבות תפוחי האדמה להידוק.זה בסדר עם השמנת לא תכסה לגמרי את השכבה העליונה..
4
משחו את הגראטן בטיפה שמן והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות עד ששכבות תפוחי האדמה רכות והשכבה העליונה זהובה יפה (לא שרופה!)..
5
מוציאים, נותנים לגראטן 5-7 דקות מנוחה ומגישים לשולחן..
6
זהו, תהנו ובתאבון..
7
טיפים/ גיוונים:.
8
1. אפשר להכין שכבה של תפוחי אדמה ושכבה של בטטה, גם יצא טעים וגם צבעוני..
9
2. התיבלון שלי הוא בגדר המלצה אתם יכולים להשתמש בחלק או במה שאתם אוהבים..
10
3. אפשר להכין גם בתבנית אינגלייש-קייק ארוכה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים