לןגן

גראטן תפוחי אדמה

מאת: איציק שלמה, פורסם: 05/04/2020 | 07:44
גראטן תפוחי אדמה

תקציר המתכון: מתכון טעים וקל להכנה (מ- 2 מרכיבים בלבד וקצת תבלינים).

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לגראטן (תבנית פיירקס 27X18 או תבנית קוטר 22)

אופן הכנה

  1. מסדרים בצורת רעפים את תפוחי האדמה ומתבלים כל שכבה.

  2. ממשיכים עד שנגמרים תפוחי האדמה (שכבה, תיבלון ועוד שכבה וכן הלאה).

  3. שופכים את השמנת ולוחצים את שכבות תפוחי האדמה להידוק.זה בסדר עם השמנת לא תכסה לגמרי את השכבה העליונה.

  4. משחו את הגראטן בטיפה שמן והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות עד ששכבות תפוחי האדמה רכות והשכבה העליונה זהובה יפה (לא שרופה!).

  5. מוציאים, נותנים לגראטן 5-7 דקות מנוחה ומגישים לשולחן.

  6. זהו, תהנו ובתאבון.

  7. טיפים/ גיוונים:

  8. 1. אפשר להכין שכבה של תפוחי אדמה ושכבה של בטטה, גם יצא טעים וגם צבעוני.

  9. 2. התיבלון שלי הוא בגדר המלצה אתם יכולים להשתמש בחלק או במה שאתם אוהבים.

  10. 3. אפשר להכין גם בתבנית אינגלייש-קייק ארוכה.