אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,011
צפיות

קיש בטטה ובצל

המתכון של
קיש בטטה ובצל

תודה על המתכון המעולה של סוניה סאני בן הרוש

  • קטגוריהפשטידות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • בצק
  • 100 גר' חמאה מומסת בחום החדר
  • 1.5 כוסות קמח רגיל
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • מלית
  • 2 בצלים חתוכים ומוזהבים
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות ומוזהבות
  • כפית סוכר חום (לא חובה)
  • רוטב רויאל
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת להקצפה 38%
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 50 גר' גבינה צהובה (טל עמק) מגוררת
  • קורט מלח וקורט פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    בצק : מערבבים היטב את כל המרכיבים לבצק רך ועדין. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו בתבנית אלומיניום חד פעמית (בקוטר 27-28) ודוקרים את הבצק עם קיסם..


  • 2

    מלית: מטגנים בסוטא'ז את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את קוביות הבטטה ומכסים את הסוטא'ז במכסה, עד שהבטטה התרככה (בערך כ-20 עד 30 דקות) מוסיפים את הסוכר ומתבלים. שופכים את המלית על הבצק..


  • 3

    רוטב רויאל : מערבבים היטב את כל המרכיבים, ושופכים את הרוטב מעל למלית הבצל והבטטה..


  • 4

    אופים כ-3/4 שעה בחום 175 מעלות..


  • 5

    כשרוצים שהפשטידה תהיה פרווה - להחליף את השמנת לקצפת בשמנת ריץ, ולא להוסיף גבינה לרוטב רויאל..


1

בצק : מערבבים היטב את כל המרכיבים לבצק רך ועדין. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו בתבנית אלומיניום חד פעמית (בקוטר 27-28) ודוקרים את הבצק עם קיסם..


2

מלית: מטגנים בסוטא'ז את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את קוביות הבטטה ומכסים את הסוטא'ז במכסה, עד שהבטטה התרככה (בערך כ-20 עד 30 דקות) מוסיפים את הסוכר ומתבלים. שופכים את המלית על הבצק..


3

רוטב רויאל : מערבבים היטב את כל המרכיבים, ושופכים את הרוטב מעל למלית הבצל והבטטה..


4

אופים כ-3/4 שעה בחום 175 מעלות..


5

כשרוצים שהפשטידה תהיה פרווה - להחליף את השמנת לקצפת בשמנת ריץ, ולא להוסיף גבינה לרוטב רויאל..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים