תקציר המתכון: תודה על המתכון המעולה של סוניה סאני בן הרוש
קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
בצק : מערבבים היטב את כל המרכיבים לבצק רך ועדין. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו בתבנית אלומיניום חד פעמית (בקוטר 27-28) ודוקרים את הבצק עם קיסם.
מלית: מטגנים בסוטא'ז את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את קוביות הבטטה ומכסים את הסוטא'ז במכסה, עד שהבטטה התרככה (בערך כ-20 עד 30 דקות) מוסיפים את הסוכר ומתבלים. שופכים את המלית על הבצק.
רוטב רויאל : מערבבים היטב את כל המרכיבים, ושופכים את הרוטב מעל למלית הבצל והבטטה.
אופים כ-3/4 שעה בחום 175 מעלות.
כשרוצים שהפשטידה תהיה פרווה - להחליף את השמנת לקצפת בשמנת ריץ, ולא להוסיף גבינה לרוטב רויאל.