לןגן

קיש בטטה ובצל

מאת: מירי גולני, פורסם: 05/11/2016 | 20:15
קיש בטטה ובצל

תקציר המתכון: תודה על המתכון המעולה של סוניה סאני בן הרוש

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

בצק

מלית

רוטב רויאל

אופן הכנה

  1. בצק : מערבבים היטב את כל המרכיבים לבצק רך ועדין. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו בתבנית אלומיניום חד פעמית (בקוטר 27-28) ודוקרים את הבצק עם קיסם.

  2. מלית: מטגנים בסוטא'ז את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את קוביות הבטטה ומכסים את הסוטא'ז במכסה, עד שהבטטה התרככה (בערך כ-20 עד 30 דקות) מוסיפים את הסוכר ומתבלים. שופכים את המלית על הבצק.

  3. רוטב רויאל : מערבבים היטב את כל המרכיבים, ושופכים את הרוטב מעל למלית הבצל והבטטה.

  4. אופים כ-3/4 שעה בחום 175 מעלות.

  5. כשרוצים שהפשטידה תהיה פרווה - להחליף את השמנת לקצפת בשמנת ריץ, ולא להוסיף גבינה לרוטב רויאל.