אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של קינוחים

2,080
צפיות

שלרם עיראקי מסורתי - לפת ותמרים קינוח מתקתק מהמטבח העיראקי של סבתא גלדיס.

המתכון של
שלרם עיראקי מסורתי - לפת ותמרים קינוח מתקתק מהמטבח העיראקי של סבתא גלדיס.

שלרם - קינוח עיראקי חורפי, לפת מבושלת בבישול ארוך המקנה לה ריח משכר וטעם מתקתק. סבתא גלדיס אומרת שבחורף הוא טוב לשיעול, להצטננות, לכלי הנשימה.

  • קטגוריהקינוחים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לשלרם
  • 7 לפת בינוניות, לרחוץ היטב ולהסיר גבעולים, שורשים, אין צורך לקלף את הקליפה.
  • 2 שקיות תה או 1 כף חליטת תה.
  • 3 תמרים.
  • 3 כפות סוכר לבן או 3 כפות סוכר חום או 3 כפות סילאן, סבתא גלדיס שמה סוכר לבן, לשיקולכם.
  • 1/2 כפית מלח.
  • מים לבישול עד כיסוי הלפת פלוס ס"מ.
אופן ההכנה
  • 1

    כאמור שוטפים את הלפת היטב, חותכים את שני הקצוות ומחלקים לרבעים ומסדרים בסיר גדול .


  • 2

    מוסיפים תה, תמרים, סוכר, מלח, מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים שלוש שעות עד שהלפת משחימה ומקבלת צבע חום עז.


  • 3

    בודקים מידי פעם שלא חסרים נוזלים במידה וכן מוסיפים מים רותחים.


  • 4

    דרך נוספת להכנה ....


  • 5

    אמא שלי סבתא גלדיס כאשר מכינה לנו טבית בחורף, מנצלת את התנור להכנת השלרם, פשוט אחרי בישול של שעה על הגז היא מכניסה את השלרם לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות לכל הלילה או על פלטת שבת כל הלילה .


  • 6

    סבתא גלדיס סיפרה לי שבעיראק נהגו לבשל את השלרם ביחד עם הטבית 2 סירים זה לצד זה, בסיר של השלרם הוסיפו ביצים לסביח של שבת .


  • 7

    זהו חברות וחברים תיהנו, עוד מתכון מהמטבח העיראקי טעים פשוט וקל.


  • 8

    בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

כאמור שוטפים את הלפת היטב, חותכים את שני הקצוות ומחלקים לרבעים ומסדרים בסיר גדול .


2

מוסיפים תה, תמרים, סוכר, מלח, מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים שלוש שעות עד שהלפת משחימה ומקבלת צבע חום עז.


3

בודקים מידי פעם שלא חסרים נוזלים במידה וכן מוסיפים מים רותחים.


4

דרך נוספת להכנה ....


5

אמא שלי סבתא גלדיס כאשר מכינה לנו טבית בחורף, מנצלת את התנור להכנת השלרם, פשוט אחרי בישול של שעה על הגז היא מכניסה את השלרם לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות לכל הלילה או על פלטת שבת כל הלילה .


6

סבתא גלדיס סיפרה לי שבעיראק נהגו לבשל את השלרם ביחד עם הטבית 2 סירים זה לצד זה, בסיר של השלרם הוסיפו ביצים לסביח של שבת .


7

זהו חברות וחברים תיהנו, עוד מתכון מהמטבח העיראקי טעים פשוט וקל.


8

בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים