אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של קינוחים

415
צפיות

בקלוואה

המתכון של
בקלוואה

בקלוואה מטורפת וטעימה שלא תרצו להפסיק לנשנש!!

  • קטגוריהקינוחים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חבילת עלי פילו
  • 150 ג׳ חמאה / מרגרינה / 3/4 כוס שמן
  • 400 גרם מיקס אגוזים טבעיים(אגוזי מלך, פיסטוק, קשיו, לוז,פקאנים,שקדים,בוטנים) -מה שבא לכם ומה שיש.
  • 4 כפות סוכר מלאות
  • כף קינמון(מי שאוהב פחות את הטעם שישים כפית)
  • לסירופ
  • 3/4 סוכר
  • כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית תמצית וניל -לא חובה
  • ולפיזור מעל חופן מיקס אגוזים
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה: .


  • 2

    טוחנים בבלנדר את האגוזים , מוסיפים סוכר וקינמון ומעבירים לקערה ..


  • 3

    בקערה קטנה ממיסים את החמאה/מרגרינה או השמן .


  • 4

    על משטח עבודה מניחים עלה פילו ומברישים אותו במרגרינה, מעל מניחים עוד עלה וגם אותו מברישים.


  • 5

    מניחים בקצה הדף(שקרוב אלינו) לרוחב את תערובת האגוזים ומגלגלים. מידי פעם מברישים במרגרינה ואחרי שנוצר גליל של הבצק מכווצים אותו טיפה עם הידיים ..


  • 6

    כך עושים עם כל שאר העלים , מניחים על תבנית.


  • 7

    ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 טורבו, עד שהבצק ניהיה זהוב. אני אוהבת להניח את התבנית בחלק הקצת יותר נמוך של התנור כדי שגם החלק התחתון יאפה אז ממליצה גם לכם..


  • 8

    בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן נניח את הסוכר, מים , מיץ לימון, ותמצית וניל עד שנגיע לרתיחה והסוכר נמס. איך שהבקלוואה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ. מפזרים קצת מהתערובת אגוזים ובתיאבון,❤️.


1

אופן ההכנה: .


2

טוחנים בבלנדר את האגוזים , מוסיפים סוכר וקינמון ומעבירים לקערה ..


3

בקערה קטנה ממיסים את החמאה/מרגרינה או השמן .


4

על משטח עבודה מניחים עלה פילו ומברישים אותו במרגרינה, מעל מניחים עוד עלה וגם אותו מברישים.


5

מניחים בקצה הדף(שקרוב אלינו) לרוחב את תערובת האגוזים ומגלגלים. מידי פעם מברישים במרגרינה ואחרי שנוצר גליל של הבצק מכווצים אותו טיפה עם הידיים ..


6

כך עושים עם כל שאר העלים , מניחים על תבנית.


7

ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 טורבו, עד שהבצק ניהיה זהוב. אני אוהבת להניח את התבנית בחלק הקצת יותר נמוך של התנור כדי שגם החלק התחתון יאפה אז ממליצה גם לכם..


8

בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן נניח את הסוכר, מים , מיץ לימון, ותמצית וניל עד שנגיע לרתיחה והסוכר נמס. איך שהבקלוואה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ. מפזרים קצת מהתערובת אגוזים ובתיאבון,❤️.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים