לןגן

בקלוואה

מאת: סיון חיימוב, פורסם: 25/07/2021 | 15:04
בקלוואה

תקציר המתכון: בקלוואה מטורפת וטעימה שלא תרצו להפסיק לנשנש!!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לסירופ

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. טוחנים בבלנדר את האגוזים , מוסיפים סוכר וקינמון ומעבירים לקערה .

  3. בקערה קטנה ממיסים את החמאה/מרגרינה או השמן

  4. על משטח עבודה מניחים עלה פילו ומברישים אותו במרגרינה, מעל מניחים עוד עלה וגם אותו מברישים

  5. מניחים בקצה הדף(שקרוב אלינו) לרוחב את תערובת האגוזים ומגלגלים. מידי פעם מברישים במרגרינה ואחרי שנוצר גליל של הבצק מכווצים אותו טיפה עם הידיים .

  6. כך עושים עם כל שאר העלים , מניחים על תבנית

  7. ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 טורבו, עד שהבצק ניהיה זהוב. אני אוהבת להניח את התבנית בחלק הקצת יותר נמוך של התנור כדי שגם החלק התחתון יאפה אז ממליצה גם לכם.

  8. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן נניח את הסוכר, מים , מיץ לימון, ותמצית וניל עד שנגיע לרתיחה והסוכר נמס. איך שהבקלוואה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ. מפזרים קצת מהתערובת אגוזים ובתיאבון,❤️