אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של קינוחים

1,568
צפיות

כדורי מרציפן ואגוזי מלך

המתכון של
כדורי מרציפן ואגוזי מלך

המתכון של שפרה נחום בעלת הבלוג "תבשילים וחלומות"

  • קטגוריהקינוחים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • עבור 30 כדורים במשקל 20 גר' כ"א
  • כוס וחצי סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית תמצית שקדים
  • 300 גר' שקדים מולבנים טחונים
  • 70 גר' אגוזי מלך חצויים
  • 3 צבעי מאכל (לא חובה)
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר רחב על אש בינונית מחממים את הסוכר עם המים. כשהסוכר נמס והמים כמעט שקופים מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית השקדים, ומערבבים היטב.


  • 2

    מוסיפים לסיר את השקדים הטחונים לאט לאט. מערבבים טוב וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד 2 דקות.


  • 3

    מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו גיטרה. מערבלים את התערובת במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שהתערובת מתקררת. מכבים את המיקסר וממתינים שהתערובת תתקרר לגמרי. עוטפים את תערובת המרציפן בנייר נצמד ומכניסים אותה למקרר.


  • 4

    אחרי כשעה מוציאים את גוש המרציפן מהמקרר. במידה ורוצים לצבוע את המרציפן מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומטפטפים 2-3 טיפות צבע שונה לכל גוש.


  • 5

    שוקלים פיסות מרציפן - 20 גר' כל אחד. מכדררים כל פיסה לכדור. אפשר לגלגל כל כדור בסוכר.


  • 6

    מצמידים לכל כדור חצי אגוז מלך. או להצמיד אגוז מלמעלה ולמטה, או להכניס אותם לתמר מגהול (לא רטוב) ומניחים במנג'ט קטן (בגודל 1.5).


  • 7

    ניתן לשמור את הכדורים כשבוע במקרר, או לאכסן את הכדורים במקפיא ולהוציא אותם סמוך למועד הגשתם.


1

בסיר רחב על אש בינונית מחממים את הסוכר עם המים. כשהסוכר נמס והמים כמעט שקופים מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית השקדים, ומערבבים היטב.


2

מוסיפים לסיר את השקדים הטחונים לאט לאט. מערבבים טוב וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד 2 דקות.


3

מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו גיטרה. מערבלים את התערובת במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שהתערובת מתקררת. מכבים את המיקסר וממתינים שהתערובת תתקרר לגמרי. עוטפים את תערובת המרציפן בנייר נצמד ומכניסים אותה למקרר.


4

אחרי כשעה מוציאים את גוש המרציפן מהמקרר. במידה ורוצים לצבוע את המרציפן מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומטפטפים 2-3 טיפות צבע שונה לכל גוש.


5

שוקלים פיסות מרציפן - 20 גר' כל אחד. מכדררים כל פיסה לכדור. אפשר לגלגל כל כדור בסוכר.


6

מצמידים לכל כדור חצי אגוז מלך. או להצמיד אגוז מלמעלה ולמטה, או להכניס אותם לתמר מגהול (לא רטוב) ומניחים במנג'ט קטן (בגודל 1.5).


7

ניתן לשמור את הכדורים כשבוע במקרר, או לאכסן את הכדורים במקפיא ולהוציא אותם סמוך למועד הגשתם.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים