לןגן

כדורי מרציפן ואגוזי מלך

מאת: מירי גולני, פורסם: 31/03/2021 | 20:26
כדורי מרציפן ואגוזי מלך

תקציר המתכון: המתכון של שפרה נחום בעלת הבלוג "תבשילים וחלומות"

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב על אש בינונית מחממים את הסוכר עם המים. כשהסוכר נמס והמים כמעט שקופים מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית השקדים, ומערבבים היטב

  2. מוסיפים לסיר את השקדים הטחונים לאט לאט. מערבבים טוב וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד 2 דקות

  3. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו גיטרה. מערבלים את התערובת במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שהתערובת מתקררת. מכבים את המיקסר וממתינים שהתערובת תתקרר לגמרי. עוטפים את תערובת המרציפן בנייר נצמד ומכניסים אותה למקרר

  4. אחרי כשעה מוציאים את גוש המרציפן מהמקרר. במידה ורוצים לצבוע את המרציפן מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומטפטפים 2-3 טיפות צבע שונה לכל גוש

  5. שוקלים פיסות מרציפן - 20 גר' כל אחד. מכדררים כל פיסה לכדור. אפשר לגלגל כל כדור בסוכר

  6. מצמידים לכל כדור חצי אגוז מלך. או להצמיד אגוז מלמעלה ולמטה, או להכניס אותם לתמר מגהול (לא רטוב) ומניחים במנג'ט קטן (בגודל 1.5)

  7. ניתן לשמור את הכדורים כשבוע במקרר, או לאכסן את הכדורים במקפיא ולהוציא אותם סמוך למועד הגשתם