5-8 תפוחי אדמה גדולים \ שקית תפוחי אדמה זעירים \ 8-10 תפוחי אדמה קטנים
רבע כוס שמן לטיגון
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
4 שיני שום
פפריקה חריפה, כורכום, פפריקה מתוקה – בנדיבות
2 כפות רסק
3 כפות סילאן
מלח, פלפל
כוס מים
אופן ההכנה
1
בקערה גדולה נכין את הקציצות: נערבב בשר, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, תבלינים ואת הסודה..
2
נחתוך את תפוחי האדמה לפלחים לא קטנים מדי ונניח בקערה עם נייר סופג..
3
בתוך סיר רחב ונמוך נחמם רבע כוס שמן ונטגן את תפוחי האדמה. לאחר שהם יושחמו מכל הצדדים ממש טוב נוציא אותם לנייר סופג או לרשת.
4
נתחיל ליצור קציצות שטוחות אך לא דקות ונכניס לאותו הסיר בעודו חם. נטגן את הקציצות משני הצדדים בערך 3 דקות מכל צד. נוציא את הקציצות לקערה בצד..
5
נחתוך את שני הבצלים לרצועות, ונכניס אותם לסיר שלנו. נוסיף את התבלינים ואת השום הכתוש ונערבב היטב עד שהבצל נעשה שקוף. נוסיף סילאן ורסק..
6
נוסיף לסיר את הקציצות, תפוחי האדמה ומים. נבדוק אם יש צורך לתקן טעמים ונסגור את הסיר במכסה. ננמיך את האש ונבשל לפחות 45 דקות. לקראת הסיום נפתח מעט את מכסה הסיר כדי לאדות מעט את המים..
1
בקערה גדולה נכין את הקציצות: נערבב בשר, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, תבלינים ואת הסודה..
2
נחתוך את תפוחי האדמה לפלחים לא קטנים מדי ונניח בקערה עם נייר סופג..
3
בתוך סיר רחב ונמוך נחמם רבע כוס שמן ונטגן את תפוחי האדמה. לאחר שהם יושחמו מכל הצדדים ממש טוב נוציא אותם לנייר סופג או לרשת.
4
נתחיל ליצור קציצות שטוחות אך לא דקות ונכניס לאותו הסיר בעודו חם. נטגן את הקציצות משני הצדדים בערך 3 דקות מכל צד. נוציא את הקציצות לקערה בצד..
5
נחתוך את שני הבצלים לרצועות, ונכניס אותם לסיר שלנו. נוסיף את התבלינים ואת השום הכתוש ונערבב היטב עד שהבצל נעשה שקוף. נוסיף סילאן ורסק..
6
נוסיף לסיר את הקציצות, תפוחי האדמה ומים. נבדוק אם יש צורך לתקן טעמים ונסגור את הסיר במכסה. ננמיך את האש ונבשל לפחות 45 דקות. לקראת הסיום נפתח מעט את מכסה הסיר כדי לאדות מעט את המים..